Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικονομική ενίσχυση στους δήμους

Την οικονομική ενίσχυση των δήμων με το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος ανακοίνωσε, χτες, στο ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής.

Τη συγκεκριμένη συνάντηση ζήτησε ο υπουργός προκειμένου να ζητήσει από τους δημάρχους να κατανεμηθεί το βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών, ώστε αυτό να είναι πιο διαχειρίσιμο, όπως είπε. Μαζί με χρήματα ο υπουργός υποσχέθηκε ότι στο νομοσχέδιο που αναμένεται, θα υπάρξουν ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία των δήμων στη διαχείριση του Προσφυγικού και ξεπερνούν νομικά εμπόδια, όπως η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού. Συμπλήρωσε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι χρήματα που προέρχονται από κονδύλια της ΕΕ για τη διαχείριση του Προσφυγικού να πηγαίνουν κατευθείαν στην Τοπική Διοίκηση.

«Προετοιμάζεται το κλίμα για μακροχρόνιο εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων και σε αναξιοπρεπείς χώρους», σημείωσε στην παρέμβασή της, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Ελπ. Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά. Συμπλήρωσε πως τα πράγματα, μετά και τη Σύνοδο Κορυφής, δεν είναι καθόλου καλά. «Εχουμε κλείσιμο συνόρων και εγκλωβισμό αυτού του κόσμου - που δεν είναι οι 50.000 που έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση από προηγούμενες αποφάσεις - που με μια μονιμότητα θα ζει εδώ», σημείωσε. Συμπλήρωσε πως τα προβλήματα θα οξύνονται τόσο για τους πρόσφυγες - μετανάστες όσο και για τους κατοίκους των γύρω από κέντρα φιλοξενίας περιοχών. Γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο να υπάρχουν φαινόμενα φόβου, ρατσισμού και να αξιοποιούνται από τα φασιστοειδή.

Αναφερόμενη στη στάση που έχει κρατήσει ο κόσμος απέναντι στους πρόσφυγες, η Ελπ. Παντελάκη υπογράμμισε ότι «έμπρακτα, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στέκεται αλληλέγγυα και από το υστέρημά του δίνει ό,τι μπορεί για να ανακουφιστούν αυτοί οι άνθρωποι. Αρα, υπάρχει μαζική συμμετοχή του κόσμου». Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν μαζικότατες προσλήψεις προσωπικού στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από γλωσσομαθείς για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πρόσφυγες - μετανάστες. Σημείωσε δε ότι πρέπει να προσληφθεί προσωπικό στους δήμους και να ενισχυθούν οι υποδομές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ