Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκενώθηκε πρόχειρος καταυλισμός προσφύγων στο Παρίσι

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε τα ξημερώματα χτες έναν πρόχειρο καταυλισμό περίπου 400 μεταναστών κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν, που είχαν βρει καταφύγιο στο σταθμό «Στάλινγκραντ» του μετρό του Παρισιού. Οι περισσότεροι είχαν μεταφερθεί εκεί μετά τη διάλυση του καταυλισμού του Καλέ, κοντά στο τούνελ που οδηγεί στη Βρετανία, όπου σε άθλιες συνθήκες επιβίωναν πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέσα στο Μάρτη είναι η δεύτερη φορά που απομακρύνονται από τις αρχές ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που ήρθαν στην Ευρώπη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις άθλιες συνθήκες ζωής στις χώρες τους, που είναι διαλυμένες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η επίσημη αιτιολογία των αρχών είναι η μεταφορά των ανθρώπων σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, ωστόσο συχνά καταλήγει σε κράτηση ακόμα και απέλαση.

Το φαινόμενο έξω από σταθμούς του μετρό του Παρισιού να καταλήγουν κυνηγημένοι μετανάστες, προκειμένου να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες είναι πλέον πολύ συχνό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ