Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Παυλόπουλου στο Ισραήλ

Με συνάντηση με τον Μπ. Νετανιάχου ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, ενταγμένη στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που επιδιώκει η αστική τάξη της Ελλάδας να χτίσει με αυτή του Ισραήλ.

Ο Πρ. Παυλόπουλος, άλλωστε, δήλωσε χτες ότι η επίσκεψή του «πραγματοποιείται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν προσλάβει δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει εδραιωθεί μια σταθερή πορεία διαρκούς προόδου και ουσιαστικής εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας σε όλους τους τομείς».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή πρόσθεσε πως η κολεγιά μεταξύ των κεφαλαίων Ελλάδας και Ισραήλ μπορεί να συνεισφέρει «στην αποκατάσταση και εδραίωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία σήμερα δοκιμάζεται έντονα από την αστάθεια, που τροφοδοτούν οι κρίσεις και ο πόλεμος, ο βίαιος εξτρεμισμός και ριζοσπαστισμός, η τρομοκρατία».

Φυσικά, προσπέρασε ως ανύπαρκτο το ρόλο του ίδιου του Ισραήλ στην περιοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Επισκεπτόμενος το Μουσείο Ολοκαυτώματος δήλωσε: «Το Ολοκαύτωμα μας δίδαξε, όπως είπα, με τον πλέον οδυνηρό και φρικτό τρόπο, ότι οι αρχές και αξίες του ανθρωπισμού δεν είναι, στην πράξη, αυτονόητες. Αρα, είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την περιφρούρησή τους (...) Δείχνουμε, λοιπόν, μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ