Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Επικυρώθηκε απαράδεκτη στρατιωτική συμφωνία με την Κορέα

Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αποτυπώνεται και στην «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας για την Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Στρατιωτικών Πληροφοριών», που επικυρώθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων.

Το ΚΚΕ καταψήφισε, ενώ η ειδική αγορήτρια του Κόμματος, Λιάνα Κανέλλη, ανέδειξε τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης με αυτή τη συμφωνία. Οπως επισήμανε, «διαφωνούμε, γιατί δεν βλέπουμε λόγους που να επιβάλουν στη χώρα για την υποστήριξη των συμφερόντων της την ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας με την Κορέα». Οπως είπε, πρόκειται για μία συμφωνία που προάγει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ανατολή, απέναντι στους ανταγωνιστές τους, όπως είναι η Κίνα, σηματοδοτώντας περιπέτειες για τους λαούς, καθώς πρόκειται «για μια περιοχή και μια εποχή που οι ανταγωνισμοί - και στρατιωτικοί - οξύνονται».

Ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, απαντώντας στη βουλευτή του ΚΚΕ, για να καλύψει τους πραγματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, έφτασε να ισχυριστεί ότι: «Η Κορέα είναι μια χώρα η οποία έχει μια τεράστια ναυπηγική βιομηχανία. Αυτήν τη στιγμή, αυτό που επιδιώκει η Ελλάδα με την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι να φέρουμε πίσω στα ελληνικά ναυπηγία παραγωγές που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά θα μπορούν να καλύπτουν και εμπορικές ανάγκες»! Και ότι τέτοιου είδους συμφωνίες «είναι απαραίτητες (...) για να βάλουμε μπροστά και τη Ζώνη του Περάματος και τα μεγάλα μας ναυπηγεία»!

Η Λ. Κανέλλη, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του εμπαιγμού και της κοροϊδίας, ανέφερε τις Οδηγίες και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν επικυρώσει τα ελληνικά κόμματα του ευρωμονόδρομου, με τις οποίες το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει κλείσει, ενώ απαγορεύεται στα ελληνικά ναυπηγεία να δέχονται παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων και πολεμικών από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Στην κύρωση της συμφωνίας που κατατέθηκε με μορφή νομοσχεδίου, προστέθηκαν από τον Π. Καμμένο και δύο τροπολογίες. Η πρώτη αφορά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και προβλέπει την «αυτοδίκαιη κατάργηση ποινικών ρητρών που αφορούν ανεκτέλεστες υποχρεώσεις» παλαιότερων συμβάσεων! Με τη δεύτερη αλλάζει ο τρόπος προμήθειας καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΚΕ τις καταψήφισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ