Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες

Δεύτερη φορά σε μια βδομάδα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ επισκέφτηκαν τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από πολλές σχολές της Αθήνας, με στόχο να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα, μοίρασαν στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στις σχολές και γέμισαν πάνω από 10 αυτοκίνητα για να μεταφερθούν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές απ' όλες τις σχολές της Αθήνας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και όλους όσοι βρέθηκαν προχτές στο λιμάνι του Πειραιά και διασφάλισαν, για μια ακόμα φορά, την επιτυχία της κινητοποίησης.

«Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καθώς και φοιτητές και σπουδαστές από όλες τις σχολές της Αθήνας βρεθήκαμε για ακόμα μια φορά και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, πλάι στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους! Από νωρίς το μεσημέρι εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, παραδίδοντας ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που είχαμε συλλέξει στις σχολές μας, στους πρόσφυγες (...). Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Από αύριο κιόλας συλλέγουμε στα τραπεζάκια των συλλόγων μας τα απαραίτητα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες και οι οικογένειές τους! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο δολοφονικό χέρι του ΝΑΤΟ, στις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες ξεριζωμένους σε σύγχρονα κάτεργα, τα hot spots», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ.

Το ΜΑΣ καταγγέλλει «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πιστή, όπως και οι προκάτοχοί της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στις αποφάσεις της ΕΕ συναινεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, δε διασφαλίζει ούτε καν τις στοιχειώδεις συνθήκες για την παραμονή τους εδώ! Την ίδια στιγμή, δίνει γην και ύδωρ στο ΝΑΤΟ, παρέχοντάς του όλα τα λιμάνια του Αιγαίου για ανεφοδιασμό, επιτρέποντάς του να σουλατσάρει ανενόχλητο στο Αιγαίο! Τώρα να δυναμώσει η πάλη μας, να ισχυροποιήσουμε τους συλλόγους μας, για να απαντήσουμε στον κοινό μας εχθρό: Τα μονοπώλια, ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν με κάθε τρόπο! Ελληνες και ξένοι φοιτητές - Μόνο ενωμένοι θα βγούμε νικητές!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ