Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
«Διάλογος» με τον πιστόλι στον κρόταφο

Τη στάση των ηγεσιών του ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας και της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, που με εκβιαστικά διλήμματα μπλόκαραν το αγωνιστικό πνεύμα των γιατρών του ΙΚΑ οδηγώντας στη διάσπαση, κατήγγειλε στη χθεσινή γενική συνέλευση, στην αναγκαστικά σύντομη τοποθέτησή της, η εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» και εκλεγμένη στο ΔΣ του ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή.

«Η διάσπαση των γιατρών του ΙΚΑ έχει ήδη επέλθει με ευθύνη των προεδρείων και των δύο οργανώσεων», υπογράμμισε η Μ. Αλειφεροπούλου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι συγκεκριμένες ηγεσίες «έχουν οδηγήσει έναν περήφανο αγώνα στα δίχτυα ύποπτων διαλόγων και Επιτροπών».

Η «Πανεπιστημονική» ήδη από την προηγούμενη γενική συνέλευση 18.7.2001 είχε προειδοποιήσει ότι ο κλάδος δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία μιας διχαστικής ψηφοφορίας, αλλά και ότι ο ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία του διαλόγου με την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που η τελευταία έσερνε τους γιατρούς στα δικαστήρια.

«Λέμε όχι στο "διάλογο" με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε η Μ. Αλειφεροπούλου και κατέθεσε για μια ακόμα φορά την πρόταση της παράταξης για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, που θα αναλάβει, πέρα από τα «παιχνίδια» των ηγεσιών, την οργάνωση του αγώνα με μορφές πάλης που αντέχουν στο χρόνο.

«Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, προτείνουμε τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων συλλόγων, και θα διασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των τάσεων», τόνιζε η «Πανεπιστημονική» σε ανακοίνωσή της. «Η Επιτροπή Αγώνα μπορεί και πρέπει να παρέμβει δυναμικά, να συντονίσει τον αγώνα, με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχιση του αγώνα με εναλλαγή των μορφών και κοινή δράση όλων όσοι έχουν, αντικειμενικά, συμφέροντα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των γιατρών και για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Ασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ