Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Τα νέα σχέδια επέμβασης είδε ο Ομπάμα στο στρατηγείο της CIA...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για μία ακόμη φορά χτες δεν έκρυψε τα επόμενα σχέδια δράσης σε βάρος της Λιβύης, χρησιμοποιώντας ξανά το βολικό πρόσχημα της εκεί δράσης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Χτες μάλιστα εξέτασε τα σχέδια των επόμενων φάσεων επέμβασης στο στρατηγείο της CIA, ένα από τα βασικά κέντρα που «συνέλαβαν» την ιδέα δημιουργίας των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους»...

Μετά τη σύσκεψη στη CIA, ο Ομπάμα προσπάθησε να δείξει ότι οι επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε Συρία και Ιράκ «αποδίδουν», επειδή τάχα ανάγκασαν τους τζιχαντιστές σε οπισθοχώρηση από τα εδάφη που κατείχαν την τελευταία διετία στις συγκεκριμένες χώρες. Παραδέχθηκε ότι όσοι ένοπλοι ισλαμιστές μισθοφόροι υποχωρούν από τη Συρία και το Ιράκ μεταβαίνουν στη Λιβύη και διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «πλήρως όλα τα εργαλεία» εναντίον τους... Κάλεσε δε τη νέα λιβυκή κυβέρνηση «ενότητας» του πρωθυπουργού, Φαγιέζ Σαράτζ, να αναλάβει έργο «για να υπάρξει ασφάλεια στη χώρα».

Το ίδιο 24ωρο, οι πρέσβεις Γαλλίας, Βρετανίας και Ισπανίας έφθασαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, σε μία προσπάθεια να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση «ενότητας», σε συνέχεια της υποστήριξης που έδωσε την περασμένη Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, δεδομένου του πρωταγωνιστικού ρόλου που επιχειρεί να αναλάβει η χώρα του στην επόμενη φάση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ