Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Για διαβουλεύσεις στο Παρίσι

Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, στο πλαίσιο προσπαθειών της κυβέρνησης για οικοδόμηση αξόνων με άλλες αστικές τάξεις, προς στήριξη της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Χτες συναντήθηκε με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Α. Ντεζίρ. Επιπλέον, στην πρεσβευτική κατοικία στο Παρίσι, συναντήθηκε με επικεφαλής «δεξαμενών σκέψης» της Γαλλίας. Ενδεικτικά, λέγεται ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Π. Μπονιφάς, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), ο Ιβ Μπερτονσινί, διευθυντής του Ιδρύματος Ζακ Ντελόρ, ο Ζ. Ντ. Τζουλιάνι, πρόεδρος του Ιδρύματος Robert Schuman, η Α. Λεβαλουά, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών και Μέσης Ανατολής (iReMMo), καθώς και η Αν Μέισι, από την οργάνωση «Confrontations Europe».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα που συζητήθηκαν ήταν το «μέλλον της Ευρώπης», η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με γείτονες χώρες και ειδικότερα με Τουρκία, Αλβανία και Βουλγαρία.

Ο Ελληνας υπουργός φέρεται να ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ανάπτυξη πρόσφατων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή, όπως η τριμερής συνεργασία με Κύπρο - Αίγυπτο - Ισραήλ, η συνάντηση των γενικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας, καθώς και η επικείμενη τετραμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, με βασικό άξονα τη διαχείριση του Προσφυγικού.

Σήμερα, ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Μαρκ Ερό. Αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν το Προσφυγικό, τη Συρία, τις «ειρηνευτικές προσπάθειες» στο Μεσανατολικό, το ρόλο της ΕΕ, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, την εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων και τον περαιτέρω συντονισμό σε διμερείς πρωτοβουλίες, όπου συγκλίνουν συμφέροντα των δύο πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ