Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλατιά εξόρμηση στο πλαίσιο της απεργίας στο Εμπόριο

Παρέμβαση των εμποροϋπαλλήλων στα Τρίκαλα
Παρέμβαση των εμποροϋπαλλήλων στα Τρίκαλα
Απεργιακές συγκεντρώσεις και μαζικές εξορμήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και άλλες πόλεις οργάνωσαν την Κυριακή οι ταξικές δυνάμεις στο Εμπόριο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Η περασμένη Κυριακή καθώς και αυτή στις 8 Μάη είναι 2 από τις 7 Κυριακές του χρόνου που τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά, σύμφωνα με νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρούνται και από τη σημερινή.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία του και στη συνέχεια έκανε εξορμήσεις σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Συζήτησε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής αργίας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, στην επικείμενη 48ωρη γενική απεργία, αλλά και στη συγκέντρωση - συναυλία που θα γίνει στο Σύνταγμα για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μάη.

Επίσης, ο Σύλλογος προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Μάη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β).

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά έκανε παρεμβάσεις στα καταστήματα της «Καρφούρ» στο Ρέντη και στο Πασαλιμάνι. Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προχώρησε σε συγκέντρωση στο σούπερ μάρκετ «Καρφούρ Μακεδονία». Επίσης, έγιναν εξορμήσεις σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων έκανε συγκέντρωση έξω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», ενώ μοιράστηκε ανακοίνωση και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Στο Αγρίνιο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση», με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου της πόλης και των ταξικών σωματείων, πραγματοποίησε συγκέντρωση στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο, μπροστά από το πολυκατάστημα «Public». Απόφαση να μείνουν τα καταστήματα κλειστά είχε πάρει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν από τις ταξικές δυνάμεις και σε άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ