Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
ΝΑΤΟδουλειές με φούντες από την κυβέρνηση, νέοι κίνδυνοι για το λαό

Να οργανώσει ο λαός την πάλη του και να ματαιώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις συναντήσεις που είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.

Η ΕΕΔΥΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη επισημαίνει τη σημασία της διπλής συνάντησης του γγ της δολοφονικής λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ανάγκη ο λαός μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να οργανώσει την πάλη του για τη ματαίωση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Τέτοιες επισκέψεις - όπως έχει δείξει ανάλογη προηγούμενη πείρα - μόνο για το καλό του ελληνικού λαού δεν είναι. Γίνονται στο έδαφος μιας χωρίς προηγούμενο όξυνσης των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ, με υπόβαθρο τις συνεχιζόμενες σοβαρές δυσκολίες εξόδου από την παρατεινόμενη κρίση του καπιταλισμού σε μεγάλο εύρος χωρών σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα οξύνεται η κατάσταση, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου υπό την "επίβλεψη" του ΝΑΤΟ.

Με αυτά τα δεδομένα, μόνο σαν πρόκληση στη νοημοσύνη μας ηχούν τα όσα "καλά" ακούστηκαν - στις συναντήσεις - για το ΝΑΤΟ και το ρόλο του. Τα συγχαρητήρια του γγ του ΝΑΤΟ για τη "συνέπεια" της Ελλάδας στις δαπάνες πάνω από 2% του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτικά για το άγριο χαράτσωμα του ελληνικού λαού, προκειμένου να στηρίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι της λυκοσυμμαχίας. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Είναι στο στάδιο της προετοιμασίας οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - το μήνα Ιούλη - θα πάρουν τη μορφή των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Η βάση της Σούδας είναι στην πρώτη γραμμή των δολοφονικών σχεδίων τους. ΝΑΤΟδουλειές με φούντες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νέοι θανάσιμοι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ