Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιδράσεις για συνέντευξη Μπαγίκ στο BBC

Διευρύνονται οι μάχες στρατού - ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Τι αντιδράσεις θα υπήρχαν αν ένας όμιλος ΜΜΕ που χρηματοδοτείται από τους φορολογουμένους έπαιρνε συνέντευξη από την Αλ Κάιντα λίγο μετά την επίθεση στο Λονδίνο το 2007 και προσπαθούσε να την δικαιολογήσει και νομιμοποιήσει;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπαχίμ Καλίν, εκφράζοντας τη σφοδρή ενόχληση της Αγκυρας για τη συνέντευξη που το βρετανικό BBC πήρε από το ηγετικό στέλεχος του PKK Κεμίλ Μπαγίκ.

Πάντως, από τη συνέντευξη προκάλεσε αίσθηση η απάντηση Μπαγίκ στην ερώτηση αν υπάρχει ανεπίσημη επικοινωνία και συνεργασία με τις ΗΠΑ και τον «αντιτρομοκρατικό» τους συνασπισμό. Είπε ευθέως «ξεπερνά το έμμεσο, περισσότερο είναι απευθείας επικοινωνία». Οσον αφορά τις συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, που πυκνώνουν σε πολλές νοτιοανατολικές επαρχίες με σημαντικές απώλειες στον τουρκικό στρατό, ο Μπαγίκ δήλωσε ότι το ΡΚΚ «θα κλιμακώσει τον πόλεμο», αν η Τουρκία δεν τερματίσει τις «αντι-τρομοκρατικές» επιχειρήσεις.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε ότι οι επαφές για την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ μπαίνουν στην τελική τους φάση. Σημείωσε ότι «μια νέα συνάντηση σχεδιάζεται σύντομα» και ότι μετά από «μια τελική συμφωνία που θα γίνει για τις επανορθώσεις και τον αποκλεισμό στη Γάζα αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας και η εξομάλυνση των σχέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ