Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό το Μάη στο Παρίσι

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Αναστέλλεται η πρωτοβουλία της Παλαιστινιακής Αρχής για την προώθηση σχεδίου απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που θα καταδικάζει την επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετά την απόφαση της Γαλλίας να πραγματοποιήσει στο Παρίσι διεθνή συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό στις 30 Μάη με στόχο την αναθέρμανση των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης μετά το «πάγωμα» των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών από τον Απρίλη του 2014.

Την πραγματοποίηση της διεθνούς διάσκεψης για το Παλαιστινιακό ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, σημειώνοντας τη συμμετοχή 20 χωρών, διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος, μολονότι θα απουσιάζουν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Ο Ερό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, πριν τη συνδιάσκεψη, να ανακοινωθεί πρωτοβουλία, με στόχο την αναθέρμανση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαπραγμάτευσης και από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, χτες, η Ιορδανία προειδοποίησε με «σοβαρές συνέπειες» το Ισραήλ, καλώντας το να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει τους περιορισμούς στην κίνηση και προσέλευση μουσουλμάνων προσκυνητών κοντά στο τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ με αφορμή τους εορτασμούς για το εβραϊκό Πάσχα και τις προκλητικές ενέργειες Ισραηλινών στρατιωτών και Εβραίων εποίκων κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών.

Τέλος, τη Δευτέρα, οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερη τη 12χρονη Παλαιστίνια κρατούμενη Ντίμα αλ Ουάβι, μετά από 2,5 μήνες κράτηση στις ισραηλινές φυλακές με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας» και αφότου οι γονείς της πλήρωσαν πρόστιμο περίπου 2.100 δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ