Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Τρόπους είσπραξης έστω ενός μέρους των τελών κυκλοφορίας από τους πάνω από 1 εκατομμύριο κατόχους ΙΧ που έχουν παραδώσει τις πινακίδες των οχημάτων τους κατά τα τελευταία χρόνια αναζητά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η δυνατότητα παραλαβής των πινακίδων για ορισμένο χρονικό διάστημα με την καταβολή τμήματος του αντιτίμου των ετήσιων τελών.

Συγκεκριμένα: Για ένα μήνα θα καταβάλλονται τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για τρεις μήνες τα 4/12 των ετήσιων τελών και για όσους μήνες απομένουν έως το τέλος του έτους θα καταβάλλονται τα δωδέκατα που απομένουν έως τότε συν 2/12.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την τελευταία εξαετία περισσότεροι από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ το 2015 ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 60.000.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η παραπάνω απόφαση έχει στόχο να διευκολύνει τους πολίτες που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, όμως είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του είναι η ενίσχυση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Επιπλέον, όπως προκύπτει από το σχέδιο της απόφασης, το κόστος που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες για το περιορισμένο χρονικό διάστημα, θα είναι αναλογικά υψηλότερο σε σχέση με όσους καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ