Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να περάσει το Εργατικό Κέντρο στα χέρια των εργατών

«Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να αλλάξει ρότα, να γίνει στήριγμα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα να περάσει στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών». Αυτό επισημαίνει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων που έγινε την Τετάρτη 20 Απρίλη και εξέλεξε Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές του έκτακτου συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές του Μάη.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Με αφορμή τα οικονομικά των σωματείων, η παράταξη ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ προσπάθησε να οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε διορισμένη διοίκηση. Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο, για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία του ΕΚ, να προσφύγουν στα δικαστήρια (...) Εβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό σε εργάτες που κυνηγάνε το μεροκάματο, σε απλήρωτους, σε εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Εκβίασαν και απαίτησαν, ή όλα τα λεφτά ή έξω από το ΕΚ.

Σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα σωματεία, σε όλα τα Εργατικά Κέντρα, μηδενός εξαιρουμένου, γίνονται ρυθμίσεις. Το ίδιο το ΕΚ Ιωαννίνων με ρύθμιση πήρε μέρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μόνο στα Γιάννενα δεν έγιναν ρυθμίσεις. Τα σωματεία δεν ζήτησαν χάρη. Ζήτησαν να ισχύσει το ίδιο που ισχύει σ' όλη την Ελλάδα (...) Τα σωματεία, με συγκινητικές προσφορές και με δανεικά, κατέβαλαν όλα τα χρωστούμενα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Πλέον κατέρρευσε και το τελευταίο πρόσχημα.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του ΠΑΜΕ. Στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Τετάρτης 20 Απρίλη, αποτράπηκε το σχέδιο διάλυσης του ΕΚ. Οι αντιπρόσωποι με αίσθηση ευθύνης περιφρούρησαν το ΕΚ, ώστε να μην καταντήσει ξεδιάντροπο όργανο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός μειοψήφησε στο δικαστήριο, όταν η πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων ζήτησε με υπογραφές να μην γίνει πραξικόπημα, μειοψήφησε και στη συνέλευση των αντιπροσώπων κατά την εκλογή της εφορευτικής. Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να αλλάξει ρότα, να γίνει στήριγμα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (...) να περάσει στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της 48ωρης απεργίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 23/9 η συνέλευση της ΠΕΜΕΝ (2020-09-12 00:00:00.0)
Ενα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να γίνει το Εργατικό Κέντρο αποκούμπι των εργατών (2018-06-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλει νοθεία (2012-09-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-11-08 00:00:00.0)
Σήμερα η συνέλευση των ΕΒΕ (2002-11-27 00:00:00.0)
Κανονικά η ΔΑΣΑΕΝ στις εκλογές (2002-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ