Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κατάθεση στεφάνων την 1η Μάη σε Πολυτεχνείο - Καισαριανή

Πρωτοβουλίες για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς αναλαμβάνουν συνδικάτα και φορείς του κινήματος

Στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο θα καταθέσει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 1η Μάη. Οι καταθέσεις θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. από το Πολυτεχνείο και θα συνεχιστούν στις 9.30 π.μ. στο Σκοπευτήριο. Στεφάνια μαζί με το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα θα καταθέσει η ΠΑΣΕΒΕ. Στεφάνι θα καταθέσει στο Σκοπευτήριο και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Επίσης, για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, προγραμματίζονται και οι εξής, ανάμεσα σε άλλες, εκδηλώσεις:

  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου την Κυριακή 8 Μάη, στις 12.30 μ., σε συνεργασία με το «Cine Foskolos», θα προβάλει την ταινία του Κώστα Φιλούση «Ουτοπία 1961», με θέμα τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 1η Μάη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
  • Σε σύσκεψη καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Ανθήλης, την Τετάρτη 4 Μάη, στις 8 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα, με θέμα την οργάνωση της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση στις 8 Μάη στη Λαμία.
  • Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) οργανώνει σύσκεψη με σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος) με θέμα «Οργάνωση της πάλης ενάντια στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Προετοιμασία 48ωρης απεργίας».

Θυμίζουμε, τέλος, ότι για την Κυριακή 8 Μάη, η ΓΣΕΕ έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία για όλους τους κλάδους που εργάζονται εκείνη τη μέρα, μεταξύ αυτών και το Εμπόριο, καθώς η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μια από τις εφτά του χρόνου που ο νόμος επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, υπονομεύοντας παραπέρα την αργία της Κυριακής. Την ίδια μέρα δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 6 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ