Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχείς διεργασίες και μαγειρέματα

Μία νέα «πολιτική πρωτοβουλία», που ονομάζεται «με την επόμενη Ελλάδα», ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης παλαιότερα του Γ. Παπανδρέου, Γ. Ραγκούσης, σε άλλη μια κίνηση που εντάσσεται, βασικά, στην επιχείρηση ανασύνθεσης της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο πολιτικό άξονα και κόμματα πάνω σε αυτόν, που να εκπροσωπούν την Ελλάδα που παράγει», δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης κατά την παρουσίαση της «πρωτοβουλίας», που μάλλον μοιάζει με χώρο συνεννοήσεων προς συμπαράταξη κομμάτων και μορφωμάτων του χώρου. Πρόσθεσε ότι στις 30/5 θα δημοσιοποιήσει «σχέδιο εθνικής ανάταξης» βασισμένο σε 10 «ανατρεπτικές», όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, αλλαγές.

Σημειωτέον, μιλώντας για τις τέτοιες προσπάθειες ανασύνθεσης του χώρου, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Θέλουμε μία μεγάλη Παράταξη, ένα νέο κόμμα (...) Για να ξαναγίνει όμως μεγάλος ο προοδευτικός χώρος, χρειάζεται ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και ενότητα δυνάμεων. Η ενότητα είναι ευθύνη όλων μας. Οι κινήσεις, όπως αυτή του κ. Ραγκούση, είναι ευπρόσδεκτες να κατευθυνθούν προς τη μεγάλη παράταξη - όχι όμως προς τον περαιτέρω κατακερματισμό. Πιστεύω πως η προσπάθεια αυτή, με το Ποτάμι, με τη ΔΗΜΑΡ, με τις Κινήσεις Πολιτών, και πάνω απ' όλα με την ελληνική κοινωνία, θα πάει καλά».

Συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Κεντροαριστερά, και οι δήθεν "φήμες" για "πιέσεις" των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών προς την παράταξή μας για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποκλειστική "πηγή" τον κ. Παπαδημούλη»...

Για τον οποίο Παπαδημούλη, το Ποτάμι, απαντώντας στα ίδια δημοσιεύματα περί «πιέσεων» σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά φωτογραφίζοντάς τον: «Ο απολογητής της εθνικολαϊκιστικής πολιτικής Τσίπρα - Καμμένου στην Ευρώπη ζει προφανώς μια σύγχυση. Συμμετέχει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πανηγυρίζει - όποτε τον συμφέρει - στο πλευρό της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που μέχρι πρόσφατα έβριζε. Ενδιαμέσως λέει και έναν καλό λόγο για τον Γιούνκερ και τον Τουσκ, τους οποίους επίσης περνούσε γενεές δεκατέσσερις. "Ο,τι να 'ναι", όπως ακριβώς και η κυβέρνησή του. Καθότι η μόνη ιδεολογία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ