Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Στον... αέρα λόγω διαιτητών και όξυνση του κλίματος

Στον ...αέρα μέχρι αργά χτες το βράδυ βρισκόταν ο προγραμματισμένος για αύριο, Σάββατο, τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (20.30, ΟΤΕ Sports 1 / 22.30, μαγνητοσκόπηση από την ΕΡΤ). Αιτία, το ζήτημα που προέκυψε μετά το χτεσινό ορισμό από την ΕΠΟ των βοηθών του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος είχε οριστεί να διευθύνει τον αγώνα. Σημειώνεται πως ο ορισμός του συγκεκριμένου έγινε κατόπιν συμφωνίας της ΕΠΟ (διοργανώτριας αρχής του θεσμού) και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να προτιμηθεί η λύση της παρουσίας Ελλήνων διεθνών διαιτητών παρά αυτή του ξένου, που θα έπληττε ακόμη περισσότερο το κύρος της ελληνικής διαιτησίας.

Ωστόσο, η χτεσινή απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει ως βοηθούς του Σιδηρόπουλου τους Αλεξέα, Πετρόπουλο (επόπτες) και Τουμπακάρη (4ος) άναψε νέες φωτιές. Οι συγκεκριμένοι είναι μεν διεθνείς, ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνονται στη λεγόμενη ομάδα Σιδηρόπουλου όταν αυτός διαιτητεύει στο εξωτερικό. Κάτι που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν μεταξύ των όρων της αρχικής συμφωνίας μεταξύ Ομοσπονδίας και υφυπουργού. Σημειώνεται πως βοηθοί του Σιδηρόπουλου στους διεθνείς αγώνες συνήθως είναι οι Ευθυμιάδης, Κωσταράς και Δημητριάδης.

Τελεσίγραφο μέχρι σήμερα από Κοντονή

Μετά από αυτή την εξέλιξη υπήρξε αντίδραση από πλευράς Σταύρου Κοντονή, ο οποίος με σχετική του δήλωση απαιτεί από την ΕΠΟ μέχρι σήμερα το μεσημέρι (12.00) να αλλάξει τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική συμφωνία. Ειδάλλως, ο υφυπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου. Από πλευράς υφυπουργού γινόταν λόγος για μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την ΕΠΟ. Ωστόσο, οι πληροφορίες ήθελαν την Ομοσπονδία να μην κάνει πίσω θεωρώντας ότι έχει τηρήσει τη συμφωνία που υπήρξε για τον ορισμό διεθνών διαιτητών.

Κοκορομαχίες και ...λάδι στη φωτιά

Οι εξελίξεις που υπήρξαν προκάλεσαν κλίμα έντασης ανάμεσα στους δύο αντιπάλους του τελικού, με τις δύο ΠΑΕ να εκδίδουν ανακοινώσεις. Αρχικά, μετά τον ορισμό των συγκεκριμένων βοηθών από την ΕΠΟ υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ ΑΕΚ, που εξέδωσε ανακοίνωση με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Σε αυτή μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «εθισμό στην ανομία από τη διοίκηση της ΕΠΟ», ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει η ομάδα στον αγώνα εάν δεν αλλάξουν οι βοηθοί του διαιτητή. Λίγο μετά υπήρξε αντίδραση και από πλευράς ΠΑΕ Ολυμπιακού, που με ανακοίνωσή της ρίχνει ευθύνες στον υφυπουργό Αθλητισμού για «ωμή παρέμβαση που ευτελίζει τους θεσμούς», ενώ τον κατηγορεί για ευθυγράμμιση με τη διοίκηση της ΑΕΚ, την οποία χαρακτηρίζει «παράνομη». Από πλευράς Ενωσης υπήρξε ανταπάντηση, στην οποία επισημαινόταν πως «κανείς παράγοντάς της δεν έχει υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα».

Αίτημα για διεξαγωγή την Κυριακή από τον ΟΤΕ TV

Πέρα από αυτά, όμως, χτες προέκυψε και ένα δεύτερο ζήτημα που έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του τελικού αύριο αφού λόγω της 48ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το διήμερο 7 - 8 Μάη και της συμμετοχής σε αυτή των δημοσιογράφων και των τεχνικών των ΜΜΕ προκαλείται πρόβλημα στη μετάδοσή του. Ετσι, το κανάλι ΟΤΕ ΤV, που έχει τα δικαιώματα της μετάδοσης, κατέθεσε χτες αίτημα μετάθεσής του κατά μια μέρα και να διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μάη (όταν λήγει η 48ωρη απεργία). Το αίτημα μεταβιβάστηκε στην ΕΠΟ, ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες ήθελαν την Ομοσπονδία να μην εγκρίνει την αναβολή καθώς δεν το επέτρεπε ο χρόνος.

  • Λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων ανακοινώθηκε επίσημα η ματαίωση των προγραμματισμένων για σήμερα συνεντεύξεων Τύπου των δύο προπονητών Μάρκο Σίλβα (Ολυμπιακός) και Στέλιου Μανωλά (ΑΕΚ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ