Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Με αιφνιδιασμό, αυταπάτες και ψέματα πασχίζουν να χειραγωγήσουν το λαό

Ξετσίπωτη η κυβέρνηση, κάνει το μαύρο άσπρο για το άγριο αντεργατικό - αντιλαϊκό περιεχόμενο των νέων μέτρων, αλλά και για τη διαδικασία να τα περάσει Σαββατοκύριακο στη Βουλή

Icon

Με το φόβο της λαϊκής οργής η κυβέρνηση καταφεύγει στον αιφνιδιασμό φέρνοντας το Σαββατοκύριακο για ψήφιση στη Βουλή το αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, την ίδια ώρα που στελέχη της καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να καλλιεργούν αυταπάτες ότι πασχίζουν σε όφελος του λαού, επιμένουν να αποπροσανατολίζουν και να εκφοβίζουν ταυτόχρονα το λαό για την «καταστροφή» του αν δεν επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, βάζοντας πλάτη στην προσπάθεια χειραγώγησης των λαϊκών αντιδράσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, θυμήθηκε χτες και τη διαπλοκή για να αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι η πολιτική τους υπηρετεί το κεφάλαιο, κατηγορώντας τη ΝΔ για «οικοδόμηση ενός παρακράτους που έλεγχε πλήρως την πολιτική ζωή: Στις συμβάσεις του Δημοσίου, στην Υγεία, στη φορολογία, στα ΜΜΕ», για «τη σχέση της με τη διαπλοκή. Τα μαύρα ταμεία, τα δώρα, τη συγκάλυψη των φοροφυγάδων, τα τιμολόγια στους εκβιαστές». Ακόμα, προσήψε στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώνει ότι μόνο ως δεκανίκι του ΔΝΤ και ως υπερασπιστής της διαπλοκής είναι σε θέση να λειτουργήσει πολιτικά». Παλιό τροπάρι η διαπλοκή ως αιτία της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων. Διαπλοκή των αστικών κυβερνήσεων με το κεφάλαιο είναι η πολιτική τους που το υπηρετεί.

Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου σε σημείωμά του υποστηρίζει ανερυθρίαστα ότι «το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση (...) διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις, προστατεύει τους πιο αδύναμους, κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος». Και το λέει όταν συνεχίζει, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη νομοθέτηση των προηγούμενων κυβερνήσεων και προωθεί παραπέρα τσάκισμα σε ό,τι έχει απομείνει από ασφαλιστικά δικαιώματα. Ισχυρίζεται ακόμα ότι «αυτή η νομοθετική πρόταση βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου», όταν συνεχίζει το έργο της απ' το σημείο όπου το άφησαν.

Μάλιστα, αφήνει αιχμές για υποκίνηση των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων που πάνε να βάλουν εμπόδια στην άγρια αντιλαϊκή της πολιτική, καλλιεργώντας αφενός εκφοβισμό αφού τις συνδέει με αποσταθεροποίηση, αφετέρου πασχίζει να τις ταυτίσει, ψευδόμενη, με τις επιδιώξεις της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, αναφέροντας θρασύτατα: «Οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο κοινωνικής καταστροφής (...) επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης»!

Κοροϊδία και εκβιασμοί

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του χτες στον ΑΝΤ1 υποστήριξε, κοροϊδεύοντας, ότι δεν θα παρθούν πρόσθετα μέτρα, προσπερνώντας σαν ...αμελητέα τα μέτρα ύψους 5,5 δισ. στα οποία έχουν ήδη συμφωνήσει, όπως και το παζάρεμα για τα «μέτρα - κάβα», των 3,6 δισ. Οπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρθούν νέα μέτρα πέρα από αυτά που συμφωνήθηκαν τον προηγούμενο Αύγουστο. Είναι δεδομένο ότι τα επιπλέον μέτρα είναι υφεσιακά, δεν αντέχει η ελληνική οικονομία και έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν δίκιο να επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Για να ενισχύσει τα λεγόμενά του, εκφοβίζοντας ταυτόχρονα με νέα μέτρα αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ισχυρίστηκε ότι «αυτό επιβεβαιώνεται και από την Κομισιόν και από Ευρωπαίους ηγέτες που έχουν πει πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα (...) Και ο κύριος Ντάισελμπλουμ και ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Τουσκ δήλωσαν ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα».

Πρόσθεσε ακόμα, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στο λαό ότι «το κλίμα το περσινό έχει αντιστραφεί, από τη μεριά της σοσιαλδημοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων έχει εγκαταλειφθεί η πρόσδεσή τους στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ο κ. Σόιμπλε. Αρα, πρέπει με άλλο τρόπο να δούμε αυτά τα προβλήματα που αφορούν την ίδια την κοινωνία», ενώ «κάρφωσε» στο κεφάλαιο τη ΝΔ, καλώντας την να απαντήσει αν «θα είναι με την εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας»...

Στην προσπάθειά του να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική, μιας που το αντιλαϊκό της περιεχόμενο δεν μπορεί να κρυφτεί, ο Π. Ρήγας ισχυρίστηκε επιπλέον ότι «δώσαμε μία σκληρή διαπραγματευτική μάχη, έχει έρθει μια συμφωνία η οποία είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, βέβαια δεν είναι στο δικό μας DNA, αλλά και μέσα σ' αυτή τη δύσκολη συμφωνία υλοποιούμε πράγματα τα οποία είναι προς όφελος αυτών των κοινωνικών τάξεων που είχαν πληγεί το προηγούμενο διάστημα. Δεν υπάρχουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα όπως είχαν γίνει με παράλογο τρόπο στο παρελθόν. Η ανεργία μειώθηκε 1,5%. Μικρή μείωση σε σχέση με το μέγεθος, αλλά 150.000 θέσεις εργασίας είναι ένα θετικό στοιχείο μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Το 2010 - 2014 ήταν 63 δισ. η δημοσιονομική προσαρμογή ενώ τώρα είναι 5,4 δισ. 25% ήταν η μείωση του ΑΕΠ το 2010 - 2014 ενώ ήταν 0,2 % το 2015. 0,7% είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν υπολογιστεί»...

Ο Δ. Παπαδημούλης («Euractiv») απ' την πλευρά του «κάρφωσε» τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ελλάδας στη σοσιαλδημοκρατία της ΕΕ, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει απροκάλυπτα το τελευταίο διάστημα, καλλιεργώντας το έδαφος για οργανική σύνδεσή του μαζί της. «Το ΠΑΣΟΚ όπως και το Ποτάμι είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένα και σε απόλυτη αναντιστοιχία με την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, παρόλο που ανήκουν σ' αυτούς. Η στάση τους, τους εκθέτει, καθιστώντας τους κομπάρσους της δεξιάς και της ΝΔ, η οποία με τη σειρά της είναι επίσης σε αναντιστοιχία με κορυφαίους ηγέτες που ανήκουν στην Ευρωδεξιά, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας», δήλωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε τους κομπασμούς για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της πολιτικής τους, αναφέροντας ότι «η ελληνική οικονομία πήγε καλύτερα το 2015, όπως έδειξαν και τα στοιχεία της Eurostat, ενώ και οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εισαγωγής του νόμου - λαιμητόμου στην Ολομέλεια για ψήφιση το Σαββατοκύριακο. Το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνει για 153 ψήφους υπέρ, εντούτοις δεν περνά απαρατήρητη η «εξαφάνιση» μερίδας βουλευτών που λίγο καιρό πριν διατηρούσαν μόνιμο «στασίδι» σε ΜΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2021-11-13 00:00:00.0)
Το καπιταλιστικό σύστημα δεν εξυγιαίνεται, ανατρέπεται (2017-02-03 00:00:00.0)
Αναξιόπιστοι (2015-09-02 00:00:00.0)
Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και ορέγονται... (2013-03-02 00:00:00.0)
Στοχευμένη επίθεση και υποκρισία (2013-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ