Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιμένουν για νέα ευρεία πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή

«Δεν είναι λύση για τη χώρα οι εκλογές. Με τόσα ανοιχτά ζητήματα, με την οικονομία να καταρρέει, με 53.000 πρόσφυγες στη χώρα μας και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο; Προκειμένου να γίνει το γνωστό "φύγε εσύ - έλα εσύ"; Το ίδιο έργο το είχαμε ξαναδεί το 2012, με τη ΝΔ να παίζει τον ρόλο που έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δική μας πάγια πρόταση είναι να αναδείξει η παρούσα Βουλή μία άλλη κυβερνητική σύνθεση, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και οπωσδήποτε των δύο μεγάλων κομμάτων».

Τάδε έφη, μιλώντας χτες στην ΕΡΤ1, η Νάντια Γιαννακοπούλου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγοντας τη γραμμή του κόμματός της για ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή προκειμένου να προωθηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή «συναίνεση» οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Αλλωστε, όπως είπε η ίδια, «εμείς μιλάμε για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, που θα προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «χωρίς συνεννόηση, συναίνεση, χωρίς μια συμφωνία για ένα σχέδιο για τη χώρα - πέρα από το μνημόνιο, ή τα νέα μνημόνια που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - στο οποίο θα συμφωνήσουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, δεν υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Αντιδρώντας, τέλος, στο «μείγμα» διαχείρισης της παρούσας διακυβέρνησης σημείωσε: «Μνημόνια υπήρχαν και πριν την παρούσα κυβέρνηση. Ομως, αυτό το μείγμα πολιτικής, αυτή τη φοροεπιδρομή, αυτή την αδιανόητη αύξηση των εισφορών (...) δεν την είδαμε ποτέ πριν. Γιατί με τα προηγούμενα μνημόνια έγιναν και μεταρρυθμίσεις, έγινε και μείωση δημοσίων δαπανών. Εδώ βλέπουμε μόνο φοροκαταιγίδα».

Ο δε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στους ραδιοσταθμούς του ΑΠΕ και «Κανάλι 1 Πειραιά», είπε: «Πιστεύουμε ότι και τώρα δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά πρέπει να βρεθεί μία εθνική συνεννόηση. Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του αυτά τα προβλήματα. Ομως, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένοι. Αρα, ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί τα προβλήματα μόνος του και, αν δεν μπορεί, να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές πριν από το καλοκαίρι θα ήταν καταστροφή για τη χώρα», συμπλήρωσε, βάζοντας κι έναν πιθανό ορίζοντα στησίματος καλπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ