Κυριακή 8 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη»

Στο πλευρό τους τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Αθήνας

Η πορεία των εργαζομένων κατευθύνεται στο υπουργείο
Η πορεία των εργαζομένων κατευθύνεται στο υπουργείο
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι ταξίδεψαν στην Αθήνα με λεωφορεία και έκαναν πορεία από την Ομόνοια μέχρι το υπουργείο. Εκεί συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου, Α. Νεφελούδη, ενώ η επιχείρηση εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Ο τελευταίος δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοί τεσσάρων μηνών (Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη) και το δώρο Πάσχα, ο δικηγόρος έκανε λόγο για το ενδεχόμενο να καταβληθεί ένας μόλις μισθός, κι αυτός όχι πριν τα τέλη του μήνα. Και ενώ η εργοδοσία σχεδιάζει να μην πληρώσει ούτε ευρώ από τα χρωστούμενα για τουλάχιστον άλλες τρεις βδομάδες, το υπουργείο, από τη μεριά του, περιορίστηκε να προτείνει στην επιχείρηση να καταθέσει σχέδιο αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων και του επιχειρησιακού σωματείου βρέθηκαν εκτός από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αθήνας.

Παράλληλα, κινητοποίηση έγινε στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από τους εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα. Οι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη» διαμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία, ενώ τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στην κεντρική Επιθεώρηση Εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» (2018-02-07 00:00:00.0)
Απάντησαν με νέα κινητοποίηση στην αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις (2017-10-31 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για την «Καρυπίδης» (2017-02-04 00:00:00.0)
Υπόθεση κάθε σωματείου η ενίσχυση των εργαζομένων στην «Καρυπίδης» (2017-02-01 00:00:00.0)
Καταδικάστηκε για την επιχείρηση παρακολούθησης σε βάρος των εργαζομένων (2017-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ