Κυριακή 8 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν απαξίωση υποδομών της Ζώνης

Την παραπέρα υποβάθμιση των υποδομών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Στην κοινή τους ανακοίνωση, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα έχει κλείσει, με σκοπό την επιθεώρηση και την επισκευή, η μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος. Ενώ η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι θα προχωρούσε άμεσα, για κάποιους λόγους έχει μπλοκαριστεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτή η γερασμένη δεξαμενή να παραμένει κλειστή χωρίς να υπάρχει από καμία πλευρά απάντηση για το πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Ταυτόχρονα, διαμορφώνεται μια κατάσταση στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης όπου μετατρέπεται σταθερά σε χώρο στάθμευσης παροπλισμένων πλοίων. Με τις εξελίξεις αυτές αναβάλλονται και ακυρώνονται μια σειρά εργασίες επισκευής που υπήρχε η δυνατότητα να εργαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ένα χώρο δουλειάς όπου οι μακροχρόνια άνεργοι είναι χιλιάδες».

Επισημαίνουν ακόμα πως στα πλοία όπου γίνονται εργασίες «η εργοδοσία επιτίθεται εφαρμόζοντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της από όλες τις κυβερνήσεις, χτυπώντας όλο και περισσότερο κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας που καθημερινά γίνονται καταγγελίες από συναδέλφους, αλλά και εντοπίζονται από τις πενταμελείς επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας».

Στο φόντο αυτό, τα σωματεία καταγγέλλουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς αντί να ενισχύει τους έλεγχους «σε ένα είδος εργασίας όπου η κάθε παράλειψη στα μέτρα ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει σε βαριά έως και θανατηφόρα ατυχήματα, υπονομεύει με κάθε τρόπο την καθημερινή λειτουργία τους συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είμαστε πια πεισμένοι ότι υλοποιούν το πάγιο αίτημα των εφοπλιστών και των εργοδοτών για κατάργηση κάθε έλεγχου, καταργώντας κάθε έννοια μέτρου ασφάλειας που το βλέπουν μόνο ως κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ