Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργιακή Πρωτομαγιά και για τους εμποροϋπάλληλους

Η απεργιακή προσυγκέντρωση στην Ερμού
Η απεργιακή προσυγκέντρωση στην Ερμού
Από τον πεζόδρομο της Ερμού ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής η απεργιακή προσυγκέντρωση των εργαζομένων στον κλάδο του Εμπορίου και σωματείων από τον κλάδο των Υπηρεσιών, για να κατευθυνθεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Για τους εργαζόμενους του κλάδου, η Πρωτομαγιάτικη απεργία είχε ιδιαίτερο βάρος, καθώς η χτεσινή Κυριακή ήταν μια από τις επτά του έτους για τις οποίες έχει ήδη νομοθετηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, υπονομεύοντας παραπέρα την αργία της Κυριακής.

Φορώντας μπλουζάκια με το σήμα του ΠΑΜΕ και με το σύνθημα «107 χρόνια: Συνεχίζουμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας» (σ.σ. το 1909 καθιερώθηκε από το κράτος η αργία της Κυριακής) οι δεκάδες εργαζόμενοι συντάχθηκαν πίσω από τα πανό των σωματείων, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων «Lidl» Αττικής, της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και πορεύτηκαν από την πλατεία Καπνικαρέας μέχρι το Σύνταγμα, με συνθήματα όπως: «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», «Μια επιλογή έχει ο λαός, ταξικός αγώνας κι όχι συμβιβασμός», «Δουλειά μέχρι τον τάφο και άθλια ζωή κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί».

«Σήμερα τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της πρέπει», τόνισε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία. Υπενθύμισε πως μια σειρά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων το οκτάωρο και η αργία της Κυριακής, δεν χαρίστηκαν στους εργαζόμενους, αντίθετα, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. «Σήμερα για το Εμπόριο είναι μέρα απεργίας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στους εργοδότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ