Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Η ΠΑΣΚΕ πούλησε την απεργία πριν καν αρχίσει

Μετά από δήλωση του υπουργείου Εργασίας ότι η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στον «κοινωνικό διάλογο», η ΠΑΣΚΕ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας!

Την αναστολή της σημερινής 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας, αποφάσισε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, την οποία αποτελεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, καθώς «κέρδισε» μια θέση στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης!

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν στις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, στη μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στα μεγάλα προβλήματα στο ασφαλιστικό, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, σε πλήρη συστοίχιση, όπως αποδεικνύεται, με την κυβέρνηση, αποφάσισε την αναστολή της κινητοποίησης. Η απόφαση πάρθηκε μετά - όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία - τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης και την έγγραφη δέσμευση του διοικητικού συμβουλίου των ΣΤΕ για τη λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης για την περίοδο 2001 - 2002 στις περιοχές που υπάρχουν εκπαιδευτήρια και υποδομές της ΣΤΕ δηλαδή, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα.

«Κατέκτησε» επίσης τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι η Ομοσπονδία θα συμμετέχει κατά την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, όπου θα μπορέσει να καταθέσει τις προτάσεις της για το ΤΑΞΥ.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και επικεφαλής της παράταξης ΔΑΣ δήλωσε στο «Ρ»: «Η πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας, η οποία αποτελείται από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, ανέστειλε την κινητοποίηση που αποφάσισε η ολομέλεια της διοίκησης της ομοσπονδίας. Η ΠΑΣΚΕ σε συνεννόηση όπως φαίνεται με την κυβέρνηση, έχοντας μια υπόσχεση - χωρίς αντίκρισμα - για τις σχολές μετεκπαίδευσης και τη δέσμευση ότι θα συμμετάσχει στο λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" ανέστειλε την κινητοποίηση, επιβεβαιώνοντας τον κυβερνητικό ρόλο του οργάνου. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν σαφή συμπεράσματα για το ρόλο της ΠΑΣΚΕ και το κάλεσμά μας για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να μπορεί να ακολουθήσει μια άλλη πορεία προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων και προωθώντας αιτήματα που θα βελτιώνουν τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ