Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνυτήρια αναφορά του Α. Βγενόπουλου σε βάρος της Β. Θάνου

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας της, δήλωσε ότι κατέθεσε χτες στην εισαγγελία, ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης. Εκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση, εκτός από την Β. Θάνου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων. Η μηνυτήρια αναφορά (δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) αφορά τα αδικήματα της εμπορίας - επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε ο Α. Βγενόπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε ... βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων, δηλαδή».

Οι παράνομες πράξεις των υπόπτων, σημείωσε ο επιχειρηματίας, σχετίζονται με τις δικαστικές διαδικασίες, που αφορούν την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου και την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέα Εφετών Γ. Τσατάνη. Η εν λόγω δικαστικός, να υπενθυμίσουμε, κατήγγειλε τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Ο Α. Βγενόπουλος κάλεσε, επίσης, τον υπουργό Δικαιοσύνης, ν' ακυρώσει την εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης από την Κύπρο για τα δύο στελέχη μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: Δεν σας αντιπολιτεύομαι. Εχω άριστη συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο σας. Αυτοί οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα σε εμάς είναι μια μικρή ομάδα μέσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι ετερόκλητη, δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η Β. Θάνου χαρακτήρισε όσα λέει ο Α. Βγενόπουλος «ανυπόσταστα, ψευδέστατα και συκοφαντικά», ενώ ανέφερε ότι θα ενημερωθεί σχετικά και τότε θα αντιδράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ