Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Φίδια και σκορπιοί στο στρατόπεδο προσφύγων

Το δράμα προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε καταυλισμούς συνεχίζεται. Οπως για παράδειγμα οι 800 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που παραμένουν στοιβαγμένοι στις σκηνές, στον τελείως ακατάλληλο χώρο του στρατοπέδου στη Μάνδρα, έξω από τη Λάρισα. Τα προβλήματα διαβίωσής τους είναι πάμπολλα και η φροντίδα από την πλευρά της κυβέρνησης σχεδόν ανύπαρκτη. Ιδιαίτερα τώρα με τη ζέστη, εμφανίζονται συχνά στον καταυλισμό, ακόμα και μέσα σε σκηνές, φίδια και σκορπιοί, ενώ όσο θα αυξάνεται η θερμοκρασία ενόψει του καλοκαιριού, οι συνθήκες στις σκηνές θα είναι ανυπόφορες.

Αρκετές ώρες του 24ωρου, ιδίως βραδινές, δεν υπάρχει γιατρός στον καταυλισμό, τα ντους που έχουν εγκατασταθεί είναι ανεπαρκή - ορισμένα είναι χαλασμένα και πρέπει άμεσα να επισκευαστούν - χρειάζεται να γίνεται καθημερινά το άδειασμα και η απολύμανση των τουαλετών, το φαγητό που δίνει η μία από τις δυο εταιρείες, όπως καταγγέλλουν οι πρόσφυγες, δεν είναι καλής ποιότητας.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) ζητά από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το ΕΚΛ διεκδικεί ανάμεσα σε άλλα: Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας να εξασφαλίσει να υπάρχει στον καταυλισμό κινητή μονάδα με τα σχετικά φάρμακα για περιπτώσεις τσιμπημάτων από τα ερπετά και ένας γιατρός στη διάρκεια όλου του 24ώρου. Να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες - μετανάστες σε κατάλληλο στεγασμένο χώρο με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να προωθηθούν όσοι θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δημιουργηθούν στεγασμένα ανοιχτά κέντρα υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για όσο παραμένουν στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ