Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταλαιπωρία στα σύνορα για το χατίρι της Σένγκεν

Ερμητικά κλειστά είναι τα, κατά τ' άλλα, «ανοιχτά» σύνορα της χώρα μας, αφού στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν, «εισέρχεστε στην Ελλάδα, μέσω Βρυξελλών». Και αν στην επικοινωνία με Βρυξέλλες παρουσιαστεί κάποιο εμπόδιο, τότε πολύ απλά, δεν μπαίνει κανείς.

Το έζησαν στο πετσί τους για ώρες οι εκατοντάδες ξένοι και Ελληνες που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα μας μέσω της ΠΓΔΜ, από το Τελωνείο των Ευζώνων. Καθηλώθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομίας που επεξεργάζεται τα στοιχεία εισερχομένων - εξερχομένων των «ελεύθερα μετακινούμενων πολιτών», με βάση τη Συνθήκη Σένγκεν. Ετσι οι τελωνειακοί υπάλληλοι - προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα μας - από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και χτες το μεσημέρι έστελναν τα στοιχεία για επεξεργασία σε άλλα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας. Και για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ταλαιπωρίας, αρκεί να αναφέρουμε πως στο διάστημα αυτό μπήκαν στη χώρα μας 400 επιβατικά αυτοκίνητα, 28 λεωφορεία και 210 φορτηγά, ενώ εξήλθαν 131 φορτηγά και 280 επιβατικά.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης όταν εκσκαφέας που εκτελούσε εργασίες στην πόλη του Κιλκίς έκοψε καλώδια του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να διακοπεί το σύστημα επικοινωνίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών της αστυνομίας.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε χτες στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 2μμ η είσοδος άρχισε και πάλι να διεξάγεται κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ