Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Επιμένουν στον εμπαιγμό του λαού για να κρύψουν τα χειρότερα που έρχονται

Επιχειρούν να συσκοτίσουν το γεγονός ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» για το κεφάλαιο προϋποθέτει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει τα επόμενα 24ωρα στη Βουλή και νέο αβάσταχτο αντιλαϊκό πακέτο, που περιλαμβάνει από το συμπληρωματικό μνημόνιο - «κόφτη» μέχρι νέα άγρια φοροληστεία σε βάρος του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου, τα στελέχη της συνεχίζουν «ακάθεκτα» τον εμπαιγμό, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι έρχεται λίγο - πολύ η περίοδος της «ευημερίας» για το λαό...

Σερβίροντας το κυβερνητικό παραμύθι, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, επισήμανε σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ ότι «μπαίνουν τα θεμέλια για επιστροφή στην κανονικότητα, για επιστροφή στην ανάπτυξη, για ανασύνταξη της οικονομίας και της κοινωνίας». Πρόσθεσε πως «το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας της οικονομίας και ακυρώνονται σχέδια παραβίασης της συμφωνίας του Ιουλίου, αλλά και αποσταθεροποίησης της χώρας».

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν νέα μέτρα πέρα από τη συμφωνία του Ιουλίου», ανέφερε, τη στιγμή που ο αντιλαϊκός λογαριασμός ανεβαίνει συνεχώς.

Σε ό,τι αφορά το κρατικό χρέος, είπε ότι «υπάρχει μια απερίφραστη δέσμευση η οποία δεν υπήρχε επί κυβερνήσεως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», προσπερνώντας βέβαια το γεγονός ότι η όποια «διευθέτησή» του θα συνοδευτεί έτσι κι αλλιώς από νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Την ίδια ώρα, στη γνωστή λογική του τάχα «μικρότερου κακού» που θέλει να συμβιβάσει το λαό με την επίθεση διαρκείας, ανέφερε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα με κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς θα υπήρχε «περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων»...

Αναφερόμενη εξάλλου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο παρεμβάσεων στελεχών του για «ανοιχτή» εκλογή προέδρου του κόμματος «από τη βάση» (στο μοντέλο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.τ.λ.), ως στοιχείο καλύτερης προσαρμογής στο ρόλο που έχει αναλάβει στο αστικό πολιτικό σύστημα, η Ρ. Σβίγκου είπε πως «εμείς θεωρούσαμε πάντοτε ότι δεν είναι η εκλογή του προέδρου αυτή που καθιστά το κόμμα συμμέτοχο των διεργασιών στην κοινωνία».

«Αλλαγή σελίδας και για την Ευρώπη»...

Σταθερό στοιχείο της κυβερνητικής προπαγάνδας, εξάλλου, είναι και ο συστηματικός εξωραϊσμός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Χαρακτηριστικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Suedostschweiz», αφού ανέφερε πως η «απόφαση του Γιούρογκρουπ είναι βήμα σταθερότητας και σημάδι πως η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο μονοπάτι της ανάπτυξης», πρόσθεσε ότι «στην Ευρώπη λαμβάνει χώρα μια αργή, σταδιακή αναθεώρηση των πραγμάτων. Η απομάκρυνση από τις δογματικές πολιτικές λιτότητας και η μετατόπιση προς την ανάπτυξη. Αυτό είναι καλό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

«Διαφημίζοντας» παράλληλα την ικανότητα της κυβέρνησης να αποκτά «συμμάχους» στους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς προκειμένου να ικανοποιήσει τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, συμπλήρωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον απομονωμένη. Αυτό συνέβη αφενός γιατί από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε έτοιμοι και προχωρήσαμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος, αφετέρου γιατί υπάρχουν φωνές μέσα στην Ευρωζώνη που υποστηρίζουν τις θέσεις μας».

Ανασχηματισμός, «ανοίγματα» και κάλπικη αντιπαράθεση

Ο Κ. Ζαχαριάδης, διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στο να μένει «ζεστή» η συζήτηση περί ανασχηματισμού, ανέφερε ότι «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να προχωρήσει όποτε αυτός κρίνει σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα». Στο πλαίσιο των εξελισσόμενων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό, μάλιστα, πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα ώστε να καταλάβει όλο τον πολιτικό χώρο από την αριστερά έως το δημοκρατικό κέντρο, που είναι αντίθετο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίθετο στη λογική το κέντρο να είναι δεκανίκι στον κ. Μητσοτάκη».

Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, καμαρώνοντας για το διαφαινόμενο «κλείσιμο» της πρώτης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου, φρόντισε με χτεσινή της δήλωση να συντηρήσει την κάλπικη - σε ό,τι αφορά τα λαϊκά συμφέροντα - αντιπαράθεση με τη ΝΔ, σημειώνοντας: «Η ΝΔ οικοδόμησε τη στρατηγική της στην αποτυχία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Προδίκασαν πρόσθετα μέτρα, φαντασιώθηκαν νέα μνημόνια, επένδυσαν στην καταστροφή. Τώρα που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ