Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων του εργατικού δεκαήμερου
Σήμερα, Παρασκευή

Στην Πάτρα

  • Αρχίζει το Εργατικό Διήμερο της ΚΝΕ (πλ. Παπανδρέου, Ζαρουχλέικα). Στις 7 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Ανεργία: Ποιος φταίει; Υπάρχει λύση;». Στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί ο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, από το συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Στις 11 μ.μ. λαϊκό γλέντι.

Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη

  • Στις 8 μ.μ., στο Αργοστόλι, στην αίθουσα του ΕΚΚΙ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος». Θα μιλήσει ο Διονύσης Αλιβιζάτος, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, ναυτεργάτης.
Αύριο, Σάββατο 14/5

Στην Πάτρα

  • Ολοκληρώνεται το Εργατικό Διήμερο της ΚΝΕ. Στις 7 μ.μ. συζήτηση με θέμα την κατάρτιση. Στις 9 μ.μ. κεντρική ομιλία. Στις 10 μ.μ. μεγάλη συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Υπαιθρος Αχαΐας

  • Στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας με θέμα «Η πάλη των σταφιδεργατριών και της φτωχής αγροτιάς στην Αιγιάλεια τη δεκαετία του '30» (ώρες λειτουργίας: 18.00 - 21.00).

Στην Αιτωλοακαρνανία

  • Στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόνιτσας, η ΚΟΒ Βόνιτσας διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη «στα 130 χρόνια από την 1η Μάη του Σικάγου και στα 80 χρόνια από το Μάη του '36». Θα γίνει ομιλία με θέμα «Οι αγώνες των καπνεργατών και καπνοπαραγωγών» από τον Νώντα Μωραΐτη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Στην Ηλεία

  • Στις 7.30 μ.μ., η ΤΟ Ηλείας διοργανώνει εκδήλωση για το σταφιδικό ζήτημα στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο. Θα μιλήσει ο Νίκος Γκότσης, μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη

  • Στις 8 μ.μ., στο Μουσείο στο Ληξούρι θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της μπροσούρας της ΚΕ του ΚΚΕ «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Την Κυριακή 15/5

Υπαιθρος Αχαΐας

  • Στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας με θέμα: «Η πάλη των σταφιδεργατριών και της φτωχής αγροτιάς στην Αιγιάλεια τη δεκαετία του '30». Στις 8 μ.μ., θα γίνει πολιτική συγκέντρωση με το θέμα της έκθεσης. Θα μιλήσει ο Σίμος Ντούμας, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Αχαΐας.

Στην Αιτωλοακαρνανία

  • Στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Αστακού η ΚΟΒ Αστακού διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα «130 χρόνια από την 1η Μάη του Σικάγου και στα 80 χρόνια από το Μάη του '36». Θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης για τη διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο: «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ», από τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στη Ζάκυνθο

  • Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει παρουσίαση της ίδιας έκδοσης, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Θα μιλήσει ο Φώτης Κόκλας, μέλος της ΤΕ Ζακύνθου.
Τη Δευτέρα 16/5

Υπαιθρος Αχαΐας

  • Εως και την Τετάρτη 18/5 θα λειτουργεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου η έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας της ΤΕ Υπαίθρου Αχαΐας με θέμα: «Η πάλη των σταφιδεργατριών και της φτωχής αγροτιάς στην Αιγιάλεια τη δεκαετία του '30». Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: 18.00 - 21.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ