Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Αναφορές και... διαψεύσεις για τα περσινά παζάρια

Σε πτυχές της τακτικής της κυβέρνησης στα περσινά παζάρια της με τους «εταίρους» αναφέρθηκε χτες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, με συνέντευξή του στον ιστότοπο «AthensLive.gr».

Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι «έπειτα από συμφωνία με τον Αλ. Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα».

Εξήγησε: «Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε, όπως κι έκανα, γι' αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους».

Αναλύοντας, γιατί το κράτησαν κρυφό, είπε: «Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις (...) Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός»...

Αποκάλυψε και έναν διάλογο που υποστηρίζει ότι είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.«Οταν μου έλεγε ο Σόιμπλε "θα σε πετάξω έξω", του έλεγα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;».

Υποστήριξε, εξάλλου, ότι σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, ο Μ. Ντράγκι του είπε «Σε εκλιπαρώ...», αλλά η προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ, «προδόθηκε» από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, ο οποίος είπε στον Μ. Ντράγκι: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...».

Πάντως, αργότερα χτες, ο Γ. Βαρουφάκης με διαδικτυακά σχόλιά του, έσπευσε να «μαζέψει» κάπως την κατάσταση: «Το μήνυμά μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς». 'Η ότι μιλούσε για «απειλή κουρέματος ομολόγων της ΕΚΤ» και όχι για απειλή Grexit.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ