Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μαγειρεύει» ψήφιση και του πολυνομοσχεδίου μέσα σε Σαββατοκύριακο

Με συνοπτικές διαδικασίες και με ψήφιση και πάλι μέσα σε Σαββατοκύριακο (όπως έκανε με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό) φαίνεται πως επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση και το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον «αυτόματο κόφτη», το νέο χαράτσωμα μέσω έμμεσων φόρων, το άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, στη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση θα προωθήσει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του «επείγοντος», δηλαδή με σύντμηση του χρόνου των συνεδριάσεων. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη 17/5. Την Τετάρτη 18/5 αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές, ενώ η όλη διαδικασία, δηλαδή, συζήτηση στις Επιτροπές και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22/5.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταθέσει το νομοσχέδιο την ερχόμενη Δευτέρα, αφού τα έχει συμφωνήσει όλα με τους «εταίρους» της, ώστε μέχρι την Παρασκευή 20/5 να έχει τελειώσει η διαδικασία. Επιλέγει, τόνισε, να μεθοδεύσει την ψήφιση και αυτού του νομοσχεδίου Σαββατοκύριακο, νομίζοντας ότι έτσι λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι και ότι θα αποφύγει λαϊκές αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ