Σάββατο 14 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επαφές στη Σλοβακία

Στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, βρέθηκε χτες και προχτές ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, για επαφές με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια «να βελτιωθεί περαιτέρω το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών - μελών της ΕΕ και για να μεταφέρει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τις ελληνικές θέσεις» σε μια σειρά από θέματα, όπως διαχεόταν τις προηγούμενες μέρες από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ν. Κοτζιάς είχε προχτές συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σλοβακίας, Α. Κίσκα, τον οποίο ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα «μεταρρυθμιστικά» μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία αποτιμά ως «ευκαιρία για βελτίωση της οικονομίας». Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν, επίσης, οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της «προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση της κατάστασης».

Επίσης, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο σλοβακικό Εθνικό Συμβούλιο (Κοινοβούλιο) με τον πρόεδρο της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λ. Μπλάχα. Εστίασαν στην επικείμενη σλοβακική προεδρία στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2016, και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στη «διαχείριση των μεγάλων ευρωπαϊκών θεμάτων».

Χτες, συναντήθηκε με τον Σλοβάκο ομόλογό του, Μ. Λάιτσακ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της σλοβακικής κυβέρνησης, αρμόδιο για επενδύσεις, Π. Πελεγκρίνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ