Σάββατο 14 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Νέα άσκηση με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ακόμα μια άσκηση έρευνας - διάσωσης με δυνάμεις του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών. Από τη μεριά της Γαλλίας συμμετείχε και η φρεγάτα «Jean Bart-D 615».

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε ναυτικό ατύχημα σε ανοικτή θάλασσα. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου, «η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία εντός του 2016 σε θέματα Ερευνας - Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου».

Το συντονισμό και έλεγχο των μέσων επρόκειτο να έχει το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, με το υπουργείο να εκτιμά ότι δίνεται η ευκαιρία για «σημαντική διεθνή αναγνώριση των δυνατοτήτων και της ικανότητας του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης να καταστεί όχι μόνο κόμβος παροχής υπηρεσιών Ερευνας - Διάσωσης, αλλά και Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και παροχής τεχνογνωσίας σε θέματα ανθρωπιστικών αποστολών και Ερευνας - Διάσωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ