Τρίτη 17 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Αντιπαράθεση και για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας απ' τον πρώην πρέσβη, Φ. Γκονζάλες, καθώς και για την παρέμβαση που έκανε ο Αλ. Τσίπρας, το 2013, στον Ν. Μαδούρο, εφιστώντας του την προσοχή και ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να μη δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα και το εκμεταλλευτούν «τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημείωσε την «εκκωφαντική σιωπή» του Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης» της υπόθεσης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, απ' την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως «η ΝΔ μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις "τρυφερές" της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του "Πρώτου Θέματος"». Προσθέτει ακόμα ότι το θέμα ήταν γνωστό στις αρχές και ότι ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε απλά και μόνο «από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ