Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεων του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο

Ενταγμένες στην εκδήλωση της ΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου που θα γίνει στα Τρόπαια Αρκαδίας στις 29 Μάη

Εκδηλώσεις πραγματοποιεί η ΚΟ της Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στα Τρόπαια Αρκαδίας στις 29 Μάη, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η σειρά εκδηλώσεων που ξεκινά από σήμερα, αφορά την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας και τα 70χρονα του ΔΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 28 Μάη θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Διευθυντή του Λαϊκού Διδασκαλείου Πάνο Γεωργόπουλο, στη γενέτειρά του Κερπινή Αρκαδίας, στις 12 το μεσημέρι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αποκαλυπτήρια μνημείου του ΚΚΕ για τον ηρωικό κομμουνιστή Πάνο Γεωργόπουλο, αλλά και τους άλλους Κερπινιώτες σκοτωμένους αγωνιστές της δεκαετίας του '40. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κομματική Οργάνωση της Πελοποννήσου. Θα μιλήσει η Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.

Επίσης, την Κυριακή 22 Μάη 2016, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αργους, θα γίνει εκδήλωση για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ, θεατρικό δρώμενο, έκθεση για τα 70χρονα του ΔΣΕ και έκθεση φωτογραφίας για την τοπική δράση του ΔΣΕ στην Αργολίδα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Τετάρτη 18 Μάη, στις 7.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης. Θα μιλήσει η Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.
  • Την Κυριακή 22 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Οθωνος στην Καλαμάτα. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με υλικά που αναφέρονται στη λειτουργία του Λαϊκού Διδασκαλείου Πελοποννήσου. Η έκθεση θα είναι στη συγκεκριμένη πλατεία και το Σάββατο 21/5, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και την Κυριακή 22/5 από τις 6 μ.μ. έως το τέλος της εκδήλωσης.
  • Επίσης, την Κυριακή 22 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης. Θα μιλήσει η Αγγελική Γκούσκου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα προβληθούν και αποσπάσματα της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα», που βασίζεται στο γνωστό ομώνυμο έργο του μεγάλου Σοβιετικού Παιδαγωγού Αντον Μακαρένκο.
  • Την Τετάρτη 25 Μάη 2016, στις 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κορίνθου. Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και η έκθεση για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου.
  • Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη και στον Πειραιά, στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119 - πλατεία Κοραή, 4ος όροφος), στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαριάνα Οργέττα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ