Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Δεκάδες νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Διά της γνωστής μεθόδου των πολύνεκρων μακελειών σε βάρος του ιρακινού λαού στην καρδιά της Βαγδάτης, οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» προσπάθησαν και χτες να «φρενάρουν» τις επιχειρήσεις του ιρακινού στρατού στη δυτική επαρχία Ανμπαρ και στη βόρεια επαρχία Νινευί (όπου και η πόλη της Μοσούλης), προκαλώντας το θάνατο πάνω από 70 ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 άλλων. Μία βδομάδα νωρίτερα είχαν πράξει ακριβώς το ίδιο, προκαλώντας χάος και θρήνο σε τρεις σιιτικές συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο αιματηρά φονικά του τελευταίου χρόνου με πάνω από 200 νεκρούς...

Οι τζιχαντιστές, χτες, μετέτρεψαν σε σφαγείο πρώτα την αγορά της βόρειας σιιτικής συνοικίας της Βαγδάτης Αλ Σάαμπ, προκαλώντας το θάνατο 48 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 70. Ακολούθησε παρόμοια έκρηξη κοντά στο Σαντρ Σίτι, με άλλους 19 νεκρούς και 17 τραυματίες. Το τρίτο φονικό συντελέστηκε με αυτοκίνητο που είχε εκρηκτικά, στη μεικτή συνοικία Σουνιτών και Σιιτών, Αλ Ρασίντ, της νότιας Βαγδάτης, με αποτέλεσμα 9 νεκρούς και 21 τραυματίες.

Παζάρια για δάνεια

Με φόντο την κλιμάκωση των βομβιστικών επιθέσεων στο κέντρο της Βαγδάτης, Ιρακινοί αξιωματούχοι εντείνουν τα παζάρια για νέα δάνεια από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, σε μία προσπάθεια να καλύψουν τις «τρύπες» του προϋπολογισμού που προκαλεί ο συνδυασμός της μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής και των μειωμένων διεθνών τιμών πετρελαίου. Πληροφορίες ιρακινών ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχει σχεδόν κλείσει συμφωνία για δάνειο 13 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ και συμφωνία για δάνειο ύψους 16 δισ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ