Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για την τυχοδιωκτική πρόταση για απεργία στις εξετάσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που συζητούν τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την απάντηση των εκπαιδευτικών, ενώ μεθαύριο, Σάββατο, έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

«Για το συνδικαλιστικό κίνημα η επιλογή των μορφών πάλης είναι μια σημαντική υπόθεση. Βασικό κριτήριο είναι να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενότητα του κλάδου, τη συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές ώστε να υπάρχει δυναμική και αποτελεσματικότητα στον αγώνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και αναφέρεται στη στάση αυτών που διατυπώνουν προτάσεις για απεργία μέσα στις εξετάσεις.

Η Πανελλαδική Γραμματεία τονίζει πως «η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ) δεν έκανε τίποτα για την προετοιμασία όλων των παραπάνω, για τη δημιουργία τέτοιων προϋποθέσεων. Το αντίθετο. Οχι μόνο δεν επιδίωξε το συντονισμό της πάλης για τα ζητήματα της Παιδείας με το γονεϊκό κίνημα, αντιθέτως στην τελευταία κινητοποίηση στο υπουργείο, κράτησε εχθρική στάση απέναντι στους γονείς, δεν δέχτηκε να παραβρεθεί η αντιπροσωπεία της ΑΣΓΜΕ στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας».

Οπως επισημαίνει, τα περί απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που αναπαρήγαγαν διάφορα ΜΜΕ, «λειτουργούν υπονομευτικά για τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Οι ίδιες δυνάμεις που υπονόμευσαν τον αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, έρχονται τώρα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ με προτάσεις - βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Μια τέτοια πρόταση είναι τυχοδιωκτική και λειτουργεί εκφυλιστικά για το ίδιο το κίνημα.

Μια ενδεχόμενη απεργία μέσα στις εξετάσεις δεν είναι αυτή τη στιγμή μια πρόταση που έρχεται από τα "κάτω", από την πλειοψηφία των καθηγητών», τονίζει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας:

«Τη στιγμή που ψηφίζονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τη στιγμή που χιλιάδες παιδιά ετοιμάζονται να ανέβουν το "Γολγοθά" των εξετάσεων, ορισμένοι συνειδητά θέλουν να υπονομεύσουν το κίνημα, τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Εχουν πολύ μεγάλη ευθύνη όλες αυτές οι δυνάμεις που τροφοδότησαν τα ΜΜΕ με τέτοιες πληροφορίες, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, υπηρετώντας την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ από την άλλη.

Θα έρθει η ώρα που αυτές οι δυνάμεις θα απολογηθούν για το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες του κλάδου.

Ειδικά η παράταξη της ΔΑΚΕ, που με πρόσφατη ανακοίνωσή της παραχαράσσει την τοποθέτηση της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών" στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, απέδειξε ότι έπαιξε το ρόλο του "ψιθυριστή" στα ΜΜΕ για να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς της ΝΔ.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ, που εισηγήθηκαν την πρόταση για απεργία στις Πανελλαδικές στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στο κίνημα, στους γονείς και τα παιδιά. Ετσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε από αυτές τις δυνάμεις κάποια υπεύθυνη στάση απέναντι στο κίνημα και τους αγώνες. Ο τυχοδιωκτισμός ήταν πάντα ένα στοιχείο που τους χαρακτήριζε».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τονίζει πως τώρα το λόγο έχουν οι εκπαιδευτικοί, τους οποίους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ