Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο για τα ολοήμερα σχολεία

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την περασμένη Παρασκευή. Μαζί με τους γονείς ανανεώνουν το ραντεβού τους γι' αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα
Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την περασμένη Παρασκευή. Μαζί με τους γονείς ανανεώνουν το ραντεβού τους γι' αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα
Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις ρυθμίσεις για τα ολοήμερα σχολεία καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Οπως επισημαίνει, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους. Οι γονείς χαρακτηρίζουν «πρόκληση και υποκρισία» τη στάση της κυβέρνησης, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στις περικοπές ωρών διδασκαλίας και στον αποκλεισμό από το Ολοήμερο των παιδιών των ανέργων. Η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονιό να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και τους εκπαιδευτικούς η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, για να παλέψουν μαζί με τους γονείς: Για να παρθεί πίσω τώρα η Υπουργική Απόφαση για τα Ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία. Για να καταργηθεί η τροπολογία που κλείνει τα Νηπιαγωγεία και καταργεί τα Τμήματα Ενταξης. Ενάντια στην υποχρηματοδότηση, στις δραματικές περικοπές σε προσωπικό και την πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην Εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέλη της διοίκησης και σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ενάντια στις αλλαγές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Κατήγγειλαν πως ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας συμπαρασύρει και την Εκπαίδευση και θα έχει άμεσα αποτελέσματα τόσο στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, αφού τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους, όσο και στο χώρο των εκπαιδευτικών. Συνεχίζοντας, την Τετάρτη 25 Μάη, το ΕΚ Λευκάδας και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών διοργανώνουν εκδήλωση «Για τις «εξελίξεις στην Παιδεία και την απάντηση του ταξικού κινήματος», στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ