Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Ελεύθερη και δεύτερη από τις απαχθείσες μαθήτριες

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Ενα 19χρονο κορίτσι, που φέρεται πως ήταν μία από τις 218 μαθήτριες που απήχθησαν στο Τσίμποκ της βορειοανατολικής Νιγηρίας τον Απρίλη του 2014 από τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», εντοπίστηκε χτες από στρατιώτες κοντά στο δάσος Σαμπίσα, στη διάρκεια επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών, κατά την οποία απελευθερώθηκαν 97 γυναικόπαιδα και σκοτώθηκαν πάνω από 40 μέλη της «Μπόκο Χαράμ».

Η κοπέλα θεωρείται κόρη πάστορα από την περιοχή Μανταγκάλι της πολιτείας Ανταμάουα, και φέρεται να είπε στους στρατιώτες πως ήταν μία από τις προ δύο ετών απαχθείσες μαθήτριες.

Πριν από λίγες μέρες, μία 19χρονη κοπέλα, επίσης μαθήτρια του Τσίμποκ, που είχε απαχθεί το 2014 εμφανίστηκε να περιπλανάται έξω από το δάσος Σαμπίσα, κρατώντας στα χέρια βρέφος τεσσάρων μηνών. Κοντά της εμφανίστηκε και ένας άνδρας που δήλωσε «σύζυγος» και ο οποίος συνελήφθη και υποβάλλεται έκτοτε σε ανακρίσεις.

Η «απελευθέρωση» των δύο κοριτσιών εκδηλώνεται ενώ ο νιγηριανός στρατός ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις ένοπλες επιχειρήσεις στο δάσος Σαμπίσα, επιδιώκοντας τη λευτεριά των ομήρων που κρατούνται από τους τζιχαντιστές και τη διάλυση του στρατοπέδου που έχουν φτιάξει στην περιοχή εξαπολύοντας φονικές επιθέσεις ακόμη και σε γειτονικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ