Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70χρονα του ΔΣΕ, οι Οργανώσεις Περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν την Κυριακή 29/5, στις 11 π.μ., στα Τρόπαια Αρκαδίας, εκδήλωση για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, την παιδαγωγική ακαδημία του ΔΣΕ, που λειτούργησε το 1948 στο πλαίσιο της δράσης της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμό από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Ομιλία από την Κυριακή Καμαρινού, διδάκτορα Κοινωνιολογίας.
  • Θεατρικό αναλόγιο για το Λαϊκό Διδασκαλείο βασισμένο σε μαρτυρίες της εποχής, από θεατρική και μουσική ομάδα της Οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν έκθεση με αρχειακά υλικά για το Λαϊκό Διδασκαλείο και βιβλιοπωλείο.

Μπροστά στη σημαντική αυτή εκδήλωση, οι Οργανώσεις Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, εκθέσεων κ.ά. που προηγούνται ή ακολουθούν.

Η ΚΟ Πελοποννήσου οργανώνει, μια μέρα πριν, το Σάββατο 28 Μάη 2016, εκδήλωση τιμής στο διευθυντή του Λαϊκού Διδασκαλείου, Πάνο Γεωργόπουλο, στο χωριό του, Κερπινή Αρκαδίας. Θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου του Κόμματος για τον Πάνο Γεωργόπουλο και άλλους σκοτωμένους Κερπινιώτες αγωνιστές και ομιλία από την Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μάη θα λειτουργήσει κατασκήνωση των Οργανώσεων Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βυζίκι Γορτυνίας, με παρουσίαση της έκδοσης για το Λαϊκό Διδασκαλείο, εκθέσεις και παραδοσιακό γλέντι.

Δεκαήμερο εκδηλώσεων των Οργανώσεων Δυτικής Ελλάδας

Επιπλέον, η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ ξεκινά από αύριο, 22 Μάη, ένα πλούσιο δεκαήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Λαϊκό Διδασκαλείο. Το πρόγραμμα έως την ερχόμενη Τρίτη περιλαμβάνει:

  • Κυριακή 22/5, στις 8.30 μ.μ., στο Λαϊκό Θέατρο στην Πάτρα, οι ΚΟΒ Μετάλλου, Τηλεπικοινωνιών, Τροφίμων - Ποτών, Χαρτιού προβάλλουν την ταινία «Ο πρώτος δάσκαλος» του Α. Κοντσαλόφσκι.
  • Την ίδια μέρα, στη Ζάκυνθο, η ΚΟΒ Βόρειας Πόλης προβάλλει την ταινία «Παιδαγωγικό Ποίημα», στην αίθουσα του ΕΚΖ, στις 8 μ.μ.
  • Δευτέρα 23/5, η ΚΟΒ Δυτικής Αχαΐας διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Το σχολείο και ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στις 8 μ.μ., με ομιλητή την Γιαννοπούλου Βάσω.
  • Τρίτη 24/5, η ΚΟΒ Παιδαγωγικού Πάτρας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου και ο ρόλος του δασκάλου μέσα και από το έργο μεγάλων παιδαγωγών», στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» (Κανακάρη 159), στις 7 μ.μ. Συντονίστρια: Κωστοπούλου Δήμητρα, μέλος της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) συμμετέχει στην εκδήλωση για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, δρομολογώντας λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 29 Μάη, στις 7 π.μ., από την Ομόνοια. Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα 6974278797 και 6981782935.

Σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το Λαϊκό Διδασκαλείο καλεί και η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που οργανώνει διήμερη εκδρομή στις 28 - 29 Μάη, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει και επίσκεψη στο μνημείο των εκτελεσμένων από το στρατοδικείο Τρίπολης. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία της ΤΟ Εκπαιδευτικών και στο τηλέφωνο 210.5282.582, μέχρι την Τρίτη 24/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ