Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «περιβόλι»...

Πραγματικό περιβόλι η χτεσινή συνέντευξη του υπουργού Εργασίας στο ραδιοσταθμό «Φλας», σχετικά με το νομοσχέδιο για το «νέο ΟΑΕΔ». Σας παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, επιγραμματικά σχολιασμένα:

  • Σχετικά με τα «ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας» και την «ενοικίαση εργαζομένων»

«Ο θεσμός λειτουργεί με βάση τους γενικούς κανόνες δικαίου. Εδώ έχει κανείς ένα θεσμό, μια σχέση η οποία από τα πράγματα υφίσταται και το ζητούμενο είναι: βάζει κανείς κανόνες που θα ρυθμίσει αυτή τη μορφή σχέσης εργασίας ή το αφήνει στην αναρχία της αγοράς...». (Αλήθεια, θα βάλετε σχετικούς κανόνες και στους υφιστάμενους... θεσμούς των ληστειών, των φόνων, της εμπορίας ναρκωτικών, της σωματεμπορίας, κλπ., κλπ.;).

  • Σχετικά με το νέο μοντέλο του ΟΑΕΔ

«Το θέμα που βάζετε έφυγε εντελώς από τη μέση, δηλαδή έγινε σαφέστατο στον καθένα ότι η ιδιωτικοποίηση δε συζητείται καν. Δεν υπάρχει σκιά ιδιωτικοποίησης και δεν μπορούσε να υπάρχει, δεδομένου ότι ο ΟΑΕΔ παρέχει υπηρεσίες δωρεάν...». (Πρώτον, ο νέος ΟΑΕΔ και, ιδιαίτερα, οι τρεις θυγατρικές ανώνυμες εταιρίες θα λειτουργούν με τα λεγόμενα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς κοινωνικό έλεγχο, κλπ. Εχουμε, δηλαδή, μια έμμεση ιδιωτικοποίηση. Δεύτερον, ο ΟΑΕΔ πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή, από το λαό. Θα δουλεύει, όμως -πολύ περισσότερο απ' ό,τι σήμερα - για τους μεγαλοεργοδότες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ