Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολλαπλό το μήνυμα της πορείας Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές συμμετείχαν μαζικά, για να καταδικάσουν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Στην κεφαλή της πορείας οι σημαίες της ΕΔΥΕΘ και από πίσω τα μπλοκ του ΠΑΜΕ
Στην κεφαλή της πορείας οι σημαίες της ΕΔΥΕΘ και από πίσω τα μπλοκ του ΠΑΜΕ
Βήμα εναντίωσης και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα, με αιχμή τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα μέτρα που παίρνει με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, αποτέλεσε η Πορεία Ειρήνης, που έγινε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Οπως κάθε χρόνο, την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της πορείας την είχε η ΕΔΥΕΘ, αλλά φέτος πλαισιώθηκε από δεκάδες σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να διαδηλώσουν ενάντια στα βάρβαρα και φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι η προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο διαδήλωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, αναβλήθηκε λόγω της δυνατής βροχής.

Η πορεία ξεκίνησε από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού και κατέληξε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Εκεί που πριν από 53 χρόνια, ο βουλευτής της ΕΔΑ και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, δέχθηκε δολοφονική επίθεση, που οδήγησε στο θάνατό του λίγες μέρες μετά.

Η συγκέντρωση στο σημείο τερματισμού ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και το τραγούδι της Ειρήνης από τη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς της ΟΓΕ.

Η συγκέντρωση στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη
Η συγκέντρωση στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη
Στη συγκέντρωση έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, μίλησε ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις, που υπέγραψαν τη Συμφωνία εγκατάστασης του Στρατηγείου, αλλά και αυτά τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν την παραμονή και δράση του. Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατηρεί την παρουσία του, αναβαθμίζει όλες τις ξένες, ευρωατλαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον τόπο μας. Δεν θα σταματήσουμε ν' απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Ο Γιώργος Τσαμπούκης, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στην ομιλία του σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα στο Ασφαλιστικό, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας, μας εξαθλιώνουν και προκαλούν. Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτήν την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ