Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αντεπίθεση για να τους «κόψουμε» το δρόμο!

Μαζικά διαδήλωσαν την Κυριακή σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή

Αποψη της συγκέντρωσης στην Ομόνοια
Αποψη της συγκέντρωσης στην Ομόνοια
Το σύνθημα στην πλάτη τη εξέδρας, που στήθηκε στην πλατεία Ομόνοιας, αλλά και στο πανό του ΠΑΜΕ που τέθηκε επικεφαλής της μεγάλης πορείας προς το Σύνταγμα, έδωσε το απόγευμα της Κυριακής το στίγμα της εργατικής - λαϊκής απάντησης στο πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή και στο οποίο περιέχεται ο «κόφτης» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων: «Να τους "κόψουμε" το δρόμο. Αντεπίθεση».

Δεκάδες σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, σύλλογοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι φοιτητών και γυναικών συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν με παλμό και με συνθήματα όπως: «Δώστε αυξήσεις στους εργάτες - κόψτε τα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες», «Οχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Ολοι στον αγώνα για την ανατροπή».

Παρά την απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αρχικά στις προσυγκεντρώσεις και στη συνέχεια στη Ομόνοια, όπου την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο Φάρμακο.

Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Δυο βδομάδες μετά την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το νομοθετικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές.

Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Εμείς είμαστε και σήμερα εδώ, ταξικά συνδικάτα και σωματεία, σωματειακές επιτροπές, Λαϊκές Επιτροπές, νέοι και νέες, άνεργοι και συνταξιούχοι, γυναίκες, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Συνεχίζουμε να βροντοφωνάζουμε ότι δε δεχόμαστε την εξαθλίωση! Δε "μασάμε" από ψεύτικες ελπίδες και κάλπικες υποσχέσεις, που απεργάζεται η κυβέρνηση, για να πείσει το λαό ότι τάχα "τα δύσκολα πέρασαν".

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα προσκυνήσουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ούτε θα αποδεχτούμε να ματώνουμε γι' αυτά. Καμιά ηττοπάθεια, κανένας συμβιβασμός!

Σε αυτό το δρόμο, που είναι μονόδρομος για κάθε άνθρωπο του καθημερινού μόχθου, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, αυτούς που δεν είναι εδώ σήμερα μαζί μας, που προβληματίζονται και αγανακτούν, αλλά ταλαντεύονται, διστάζουν ή φοβούνται να κάνουν το βήμα του ταξικού αγώνα!

Ενώ οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ρίχνονται στην "κόλαση" της αντεργατικής και αντιλαϊκής νομοθεσίας, το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει το δικό του "παράδεισο" στο νέο "αναπτυξιακό νόμο". Με νέες φοροαπαλλαγές σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις ως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, επιδότηση του "επιχειρηματικού κινδύνου" - κάλυψη των ζημιών, νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το "πακέτο Γιούνκερ".

Η κεφαλή της πορείας στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Οθωνος, στο Σύνταγμα
Η κεφαλή της πορείας στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Οθωνος, στο Σύνταγμα
Ο επόμενος γύρος αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζεται! Μπροστά μας έχουμε ένα καυτό καλοκαίρι παραγωγής αντιλαϊκών νομοσχεδίων. Να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με οργάνωση στα σωματεία μας να δυναμώσουμε την πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, το μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, να ενισχύσουμε το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική.

Το μεγάλο κεφάλαιο και όσοι το υπηρετούν φοβούνται το οργανωμένο, μαζικό, ταξικό κίνημα, το κίνημα που δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι. Μπορούμε και πρέπει να επιβεβαιώσουμε το φόβο τους, ξεπερνώντας και δικές μας αδυναμίες, χτίζοντας στους χώρους δουλειάς πιο μαζικές και γερές εργατικές οργανώσεις με ανοιχτό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και σε αυτούς που την υπηρετούν».

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου, η οποία καταλήφθηκε ολόκληρη από τους διαδηλωτές, καθώς οι τελευταίοι έφευγαν από την Ομόνοια, όταν η κεφαλή έμπαινε στο Σύνταγμα. Μέσω της Φιλελλήνων, η πορεία κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ ένα άλλο τμήμα της γέμισε την Οθωνος, πλευρικά της πλατείας Συντάγματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα ξεσηκωμός για να πάει το μνημόνιο στα σκουπίδια (2012-02-14 00:00:00.0)
Δυναμικά, «με το βλέμμα» στην οργάνωση και την κλιμάκωση (2011-05-13 00:00:00.0)
Εχουμε τη δύναμη! (2011-02-11 00:00:00.0)
Ακόμα μία εντυπωσιακή διαδήλωση (2010-05-21 00:00:00.0)
Οργανωμένη ταξική απάντηση (2008-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ