Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Τα «εύσημα» του ΣΕΒ έδειξαν το ποιον υπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης

Eurokinissi

Το ποιον υπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα «εύσημα» που δίνει ο ΣΕΒ, ο οποίος «καλεί σε υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου» και «στήριξη της κυβέρνησης».

Αλλωστε, όπως τόνισε, πώς μπορούν να μην τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και συνολικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όταν για λογαριασμό τους η κυβέρνηση υποθηκεύει με το «υπερταμείο» τον πλούτο της χώρας για 99 χρόνια; Παραδίδονται, πρόσθεσε, «δεκάδες ακίνητα - φιλέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους με φορολογικά κίνητρα και αυτό το βαφτίζετε "ανάπτυξη"».

Αναφέροντας ως παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση αυτή των 14 αεροδρομίων που παραδίδονται στην κοινοπραξία «Fraport», ολοκληρώνοντας αυτό που άφησε στη μέση η προηγούμενη κυβέρνηση, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε, πως αξιοποιώντας και το διάταγμα του 1953 στο οποίο βασίζεται, προβλέπει μεταξύ άλλων προνόμια όπως «εξ ολοκλήρου διασφάλιση των κεφαλαίων, εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ, από δημοτικά τέλη, από κάθε πράξη επίταξης ή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. (...). Οσο, δε, για τους εργαζόμενους, δεν δεσμεύεται για τη διατήρηση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Και όσοι δεχτούν να δουλέψουν στον παραχωρησιούχο, θα πρέπει να δεχτούν επαχθείς εργασιακούς όρους, όρους γαλέρας και μειωμένους μισθούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ