Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ναζίμ Χικμέτ: Το όνοµα που γίνεται μουσική και κόσµος»

«Ναζίμ Χικμέτ: Το όνομα που γίνεται μουσική και κόσμος». Με αυτόν τον τίτλο, το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών και ο Φοιτητικός Σύλλογος Τούρκικων Σπουδών, καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμήν του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα στο STUDIO NEW STAR ART CINEMA (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33 - πλ. Αμερικής).

Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της «Τάνια», που εμπεριέχεται στο μνημειώδες του έργο του Ναζίμ Χικμέτ «Ανθρώπινα Τοπία της πατρίδας μου». Το έργο αυτό γράφτηκε από τον Χικμέτ στη φυλακή. Θεωρείται το βασικότερο, ίσως, έργο του Τούρκου ποιητή που δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στο σύνολό του στα Ελληνικά και παραμένει έτσι άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Η «Τάνια» δεν είναι παρά ποιητική αναφορά του Χικμέτ στη θρυλική Σοβιετική Κομσομόλα Ζόγια που, κρατώντας ηρωική στάση απέναντι στα βασανιστήρια των ναζί, έδωσε τη ζωή της στον αντιφασιστικό αγώνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, της Ενωσης Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και της Ενωσης Γονέων Γαλατσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ