Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή Α. Βγενόπουλου στον υπουργό Δικαιοσύνης

Με επιστολή επανήλθε ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος, αυτήν τη φορά απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης (επισυνάπτει τη μηνυτήρια αναφορά του), αλλά και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου. Οπως αναφέρει, δύο βδομάδες μετά τις καταγγελίες του και δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για την έναρξη έρευνας κατά της Β. Θάνου, προέδρου του Αρείου Πάγου, εναντίον της οποίας καταφέρεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τα όσα κατήγγειλε ο επιχειρηματίας έχει ανατεθεί στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευστ. Σπυροπούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Α. Βγενόπουλος έχει καταθέσει στην εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου και άλλων προσώπων, για απόπειρα δωροληψίας της. Η μηνυτήρια αναφορά (δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) όπως είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας, αφορά τα αδικήματα της εμπορίας - επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει πως η υπόθεση σχετίζεται με τις δικαστικές διαδικασίες, που αφορούν την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου και την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέα Εφετών Γ. Τσατάνη. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε χαρακτηρίσει «αθλιότητες» και «ανυπόστατα» τα καταγγελλόμενα.

Επιπρόσθετα, στην επιστολή του, ο Α. Βγενόπουλος «απαντά» και στην προχτεσινή δημόσια τοποθέτηση της προέδρου του Αρείου Πάγου περί «προσπαθειών σπίλωσης εκφοβισμού δικαστών»... υποδεικνύοντάς της, «να παραπέμψει αυτές τις διαπιστώσεις της και τα στοιχεία που διαθέτει στην Δικαιοσύνη, της οποίας προΐσταται!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ