Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης

Eurokinissi

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χτες η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Χτες, ακόμα 1.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με 20 λεωφορεία στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε Σίνδο, Ωραιόκαστρο, και το παλιό κτίριο της SOFTEX στην περιοχή των Διαβατών. Με προτεραιότητα, χτες, απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να γίνει επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε τις επόμενες μέρες να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση εκκένωσης εξελίσσεται ομαλά, χωρίς εντάσεις και σύμφωνα με το σχεδιασμό. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι να αδειάσει η Ειδομένη, αν και η εικόνα που μεταφέρεται εμφανίζει μεγάλο αριθμό προσφύγων να έχει φύγει με ταξί και άλλα μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας για να εγκατασταθούν σε κέντρα «φιλοξενίας» της επιλογής τους.

Στο μεταξύ, χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα έχει επιμεριστεί αναλογικά ο προσφυγικός πληθυσμός στην Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο να βρίσκονται συγκεντρωμένοι το 70% των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού ανισόρροπα μοιράστηκε στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία. (...) Αυτό το οποίο υπόσχομαι είναι ότι μέχρι το Σεπτέμβριο, αυτός ο σχεδιασμός με τα πολλά κέντρα στη Μακεδονία θα σταματήσει και θα διαλυθούν. Θα μοιραστεί ισόρροπα ο προσφυγικός πληθυσμός στις Περιφέρειες μέσα σε καλύτερα κέντρα κι από εκεί πια έχοντας κάνει την καταγραφή θα αρχίσουν οι προσπάθειες που νομίζω ότι θα έχουμε βοήθεια από την Ευρώπη για το relocation».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολο και πιο επικίνδυνες οι συνθήκες διαβίωσης (2016-04-19 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η «περίεργη» κινητικότητα από επιτήδειους (2016-03-31 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών (2016-03-30 00:00:00.0)
Αθλιες οι συνθήκες στην Ειδομένη (2016-03-24 00:00:00.0)
Ενημέρωση για το κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό (2016-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ