Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 3oς ΤΕΛΙΚΟΣ
Καθοριστικό ραντεβού στο ΣΕΦ

Icon

Με τους δύο αντιπάλους να έχουν στο ενεργητικό τους από μια νίκη και μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα ξαναλένε σήμερα στο ΣΕΦ (19.30, OTE Sports 4) στο τρίτο τους ραντεβού για τη σειρά των τελικών της Basket League. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θεωρείται καθοριστικό για την κατάκτηση του τίτλου (κρίνεται στις 3 νίκες). Οι «ερυθρόλευκοι», με καλύτερη πλέον ψυχολογία μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ, θα επιδιώξουν σήμερα να μην επαναλάβουν τα λάθη του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο, όταν είδαν τον Παναθηναϊκό να τους κλέβει τη νίκη.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, που είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, ζήτησε απ' τους παίκτες να επιδείξουν ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση, προσοχή στα αμυντικά καθήκοντα, ενώ εστιάζει στο θέμα της υπομονής προκειμένου να αποφευχθούν τα βεβιασμένα σουτ. Κάτι που στον αγώνα του ΟΑΚΑ παρά τη νίκη είχε οδηγήσει σε απογοητευτικά ποσοστά, όπως αυτό στα τρίποντα (5/27).

Από την άλλη μεριά, οι «πράσινοι», παρά την ευκαιρία που έχασαν στην έδρα τους να κάνουν την αποστολή τους ακόμα πιο εύκολη, ευελπιστούν σε μια επανάληψη του σκηνικού της πρεμιέρας. Αλλωστε, όπως τονίζουν στο «τριφύλλι», αυτό που κατάφεραν την πρώτη φορά μπορούν να το ξανακάνουν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης για το πάθημα στο ΟΑΚΑ εστίασε στην ολιγωρία που επέδειξαν οι παίκτες του τα τελευταία λεπτά και στο καθοριστικό τρίποντο του Σπανούλη. Καθαρό μυαλό, περισσότερη ενέργεια και σφιχτή άμυνα είναι τα τρία βασικά στοιχεία που σύμφωνα με τον κόουτς του «τριφυλλιού» θα πρέπει να επιδείξει η ομάδα του σήμερα. Πέραν του τραυματία του τελευταίου διαστήματος Γιάνκοβιτς άλλα προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν στην ομάδα.

Μικρός τελικός: Ζωντανός ο Αρης

Τις ελπίδες του για την κατάκτηση της 3ης θέσης διατήρησε ο Αρης, που στο τρίτο παιχνίδι της σειράς του μικρού τελικού επικράτησε χτες της ΑΕΚ στο άδειο από κόσμο (με απόφαση της διοίκησης) «Νίκος Γκάλης» με 74-69 μειώνοντας το σκορ στις νίκες σε 2-1. Οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Βασίλη Σίμτσακ έφθασαν στην επικράτηση κάνοντας την ανατροπή αφού βρέθηκαν να χάνουν στο 25' με 14 π. διαφορά (40-54). Το τέταρτο παιχνίδι των δυο ομάδων θα γίνει στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 28/5. Σημειώνεται ότι οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Ουάιτ, Ουότερς (Αρης), Σάκοτα και Παπαντωνίου (ΑΕΚ), στους οποίους επιβλήθηκε αποκλεισμός μιας αγωνιστικής για τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ