Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Αναμάσημα των γνωστών αντιλαϊκών προτάσεών του και αντικομμουνισμός

Τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο, συνοδευόμενα με μπόλικο αντικομμουνισμό, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ομιλίας του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, χτες το μεσημέρι προς την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Β. Λεβέντης αναμάσησε τις γνωστές αντιλαϊκές προτάσεις του, βγαλμένες απευθείας από τα συρτάρια των επιχειρηματικών ομίλων, για τη σύνδεση των συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια, λέγοντας πως «ένας που εισπράττει νοίκι πρέπει να παίρνει και σύνταξη;».

Εξέφρασε, μάλιστα, και τη λύπη του επειδή, λέει, το ΚΚΕ «αντιδρά σε αυτά που λέει η Ενωση Κεντρώων. Εχει πένθος όταν λέμε να κόψουμε τη σύνταξη από τους πλούσιους»! Οπου πλούσιοι είναι όχι οι καπιταλιστές, αλλά ο συνταξιούχος που μπορεί να μένει σε δικό του σπίτι ή να παίρνει κανένα νοίκι.

Μάλιστα, δείχνοντας το βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του κόμματός του, κατέφυγε και στη γνωστή θεωρία των δύο άκρων, προσπαθώντας, μέσα από την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, να ταυτίσει το ΚΚΕ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «έχουν τις ίδιες απόψεις και υβρίζουν τους ξένους»!

Με σκόπιμα πολιτικά ψέματα σκαρώνει τον άθλιο αντικομμουνισμό σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, αν και ξέρει ότι το ΚΚΕ έχει ταξικό εχθρό το κεφάλαιο, τις λυκοσυμμαχίες του όπως την ΕΕ και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, ενώ ο φασισμός είναι το τσιράκι του συστήματος, το οποίο υπηρετεί με κάθε τρόπο και η Ενωση Κεντρώων.

Πρότεινε για πολλοστή φορά οικουμενική κυβέρνηση «ευρέως πέλματος» και τεχνοκρατών, η οποία θα επιβάλει με αποφασιστικότητα την αντιλαϊκή πολιτική, φέροντας ως παράδειγμα τη ΝΔ, η οποία δεν κατάφερε να κάνει «ούτε μία ιδιωτικοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ