Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν το κλίμα τρομοκρατίας στη Γένοβα

Ψήφισμα καταδίκης του κλίματος τρομοκρατίας που έντεχνα καλλιεργήθηκε σε βάρος των διαδηλωτών στη Γένοβα, εκφράζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το ψήφισμα καταψήφισαν, αποτελώντας θλιβερή εξαίρεση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου «καταγγέλλει και καταδικάζει τα μέτρα καταστολής, όχι μόνο της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά και όσων κυβερνήσεων βοήθησαν με διάφορους τρόπους την «επιχείρηση» αυτή και στην οποία, δυστυχώς, όπως καταγγέλλουν τα ΜΜΕ συμμετείχε και η χώρα μας». Επίσης, «διαπιστώνει ότι το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους κινητοποίησης της Γένοβας, συνέχεια αυτής του Σιάτλ, είναι συνεισφορά και δυνατότητα στους εργαζόμενους και στα κινήματα ν' αναπτύξουν τη δράση τους σε εθνικό, αλλά και σε διεθνιστικό επίπεδο ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, ενάντια στη λογική που θέλει ν' αντιπαραθέσει το διεθνιστικό στο εθνικό».

Και υπογραμμίζει ότι «πιστεύει πως οι λαϊκές δυνάμεις θ' αντιταχθούν στον παγκόσμιο καπιταλισμό, ο οποίος όχι μόνο δεν εξανθρωπίζεται, αλλά συνεχώς δυναμώνει και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους εργαζόμενους, παίρνει πίσω λαϊκές κατακτήσεις, ληστεύει τον εθνικό πλούτο των λαών, δημιουργεί κρατικές και διακρατικές δυνάμεις καταστολής για να επιβάλλουν και δυναμικά την άποψή τους».

Καταλήγοντας τονίζει: «Ο λαός, οι εργαζόμενοι, πρέπει ν' αμφισβητήσουν τα κέρδη των μεγάλων της Γης και όχι να διαπραγματευτούν μαζί τους κάποια ψίχουλα. Στην προσπάθειά τους αυτή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί πρωτοπόρος και αρωγός, αφού εκφράζει την επιθυμία του λαού που εκπροσωπεί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση».

- Ψήφισμα καταδίκης του κλίματος τρομοκρατίας στη Γένοβα εξέδωσε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας.

- Τη βίαιη και βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα, καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Παράλληλα, δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.

- Την αγανάκτησή της για τα γεγονότα της Γένοβας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφαλίσεως Πειραιά και «τη βαρβαρότητα και τις εγκληματικές ενέργειες του G8 που έχουν την αμέριστη υποστήριξη όλων των λεγόμενων ηγετών της ΕΕ μαζί και της ελληνικής κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν οι λιμενεργάτες ζητώντας μέτρα προστασίας από την πανδημία (2021-10-26 00:00:00.0)
Ψήφισμα καταγγελίας (2007-05-08 00:00:00.0)
Κύμα αντιδράσεων ενάντια στη βαρβαρότητα των G8 (2001-07-26 00:00:00.0)
Φταίνε... οι «βίαιοι» διαδηλωτές! (2001-07-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την παράδοση Μιλόσεβιτς (2001-07-19 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό (2000-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ