Παρασκευή 27 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Ανατροπή για τίτλο από Ολυμπιακό

Προβάδισμα στην κόντρα για την κατάκτηση του τίτλου στην Basket League πήρε ο Ολυμπιακός, που χτες στο τρίτο παιχνίδι της σειράς του τελικού επικράτησε στο ΣΕΦ με 77-72 του Παναθηναϊκού και πλέον προηγείται με 2-1 στις νίκες. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει του τέταρτου αγώνα στο ΟΑΚΑ έχουν την τύχη στα χέρια τους αφού με νίκη κατακτούν τον τίτλο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα διαθέτουν ακόμα μια ευκαιρία σε 5ο ματς και πάλι στην έδρα τους. Αντίθετα, οι «πράσινοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς χρειάζονται την επιτυχία στο ΟΑΚΑ για να παραμείνουν «ζωντανοί» και να στείλουν τη σειρά στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι», με κορυφαίο του αγώνα αλλά και με καθοριστική παρουσία στην τελευταία περίοδο, τον Βασίλη Σπανούλη (21 π.), κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη κάνοντας σπουδαία ανατροπή. Αν και βρέθηκαν να χάνουν στο 33' με 66-59 πραγματοποίησαν σερί 12-0 φθάνοντας στο 71-66 και βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Μπροστάρης σε αυτό ήταν ο Σπανούλης, που στο καθοριστικό 3λεπτο 33' - 37' πέτυχε τους 11 από τους 12 πόντους. Μέχρι το σημείο της ανατροπής πάντως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι αφού εκμεταλλευόμενοι τα πολλά αμυντικά λάθη έλεγχαν το ρυθμό και περιόρισαν τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Χτυπώντας αρχικά εντός ρακέτας (ευχάριστη έκπληξη ο Παπαγιάννης) και μετέπειτα από την περιφέρεια είχαν το πάνω χέρι μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (11-17, 17-21, 41-44). Ωστόσο, η ολιγωρία στα τελευταία λεπτά (κυρίως αμυντικά), που επέδειξαν και στο δεύτερο αγώνα του ΟΑΚΑ, αποτέλεσε και πάλι βασική αιτία για την απώλεια της νίκης. Καλύτεροι από τους «πράσινους» ήταν οι Καλάθης (15 π.) και Διαμαντίδης (10 π.).

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στην επίθεση, όπου αναλώθηκε σε βεβιασμένες ενέργειες και στερήθηκε των ελεύθερων σουτ, παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης (προηγήθηκε 36-32), αδυνατούσε να βρει σταθερό ρυθμό. Ομως, η βελτίωση της άμυνας, οι καλύτερες επιλογές στην επίθεση (σημαντική η συμβολή του Παπαπέτρου) και φυσικά το σερί της ανατροπής ήταν αυτά που έφεραν τη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ